eur:
394.67
usd:
371.81
bux:
66843.13
2024. április 16. kedd Csongor

Stohl ma este visszavonul, de még nem a börtönbe

Nem vállal semmilyen televíziós műsorvezetést Stohl András egészen addig, amíg a balesete miatt indított per másodfokon le nem zárul - ezt a színész-műsorvezető jelentette be az RTL Klub esti műsorában.

"Arra a döntésre jutottam, hogy amíg ez az ügy le nem zárul és nem születik ítélet, semmiféle televíziós műsorvezetést nem vállalok" - mondta a színész-műsorvezető, miután első fokon két év négy hónap börtönbüntetésre ítélte a bíróság maradandó fogyatékosságot okozó, ittas állapotban történő járművezetés bűntette miatt.

"Ilyen idegállapotban nem tudom ezt már tovább csinálni" - mondta. Stohl András hozzátette: "Senki nem látja a családomon, néhány kollégámon és a pszichiáteremen kívül, hogy belül mit érzek. Iszonyú próbatétel volt ilyen lelkiállapotban, minden percben megélt önvád mellett, fejemben az otthon síró szeretteim képével, a könnyedség látszatát fenntartva szórakoztató műsort vezetni. Jelentős anyagi veszteség ér, mivel élő szerződés köt az RTL Klubhoz, mégis hálás vagyok azért, mert elengedtek".

A ValóVilág műsorvezetőjét ma láthatják utoljára képernyőn a tévénézők. Stohl András azt is hozzátette, hogy a színészi munkáit továbbra is végzi: "A színházban játszom, de az sem egyszerű. Most már bármilyen mondatot kimondok, az teljesen másmilyen jelentéssel bír" - mondta.

A színész azt is elmondta, nem számított ilyen súlyos ítéletre, de úgy van vele, hogy bizonyára megérdemli. A másodfokot azért megvárja, és bármi is legyen annak az eredménye, azt tudomásul fogja venni.

A különböző internetes fórumokon felmerült: a színész döntésének hátterében könnyen lehet, hogy új, harmadik ügyvédje, dr. Ruttner György tanácsa áll. A védő ugyanis épp a napokban mondta el, hogy arra akarja építeni Stohl védelmét másodfokon a közeljövőben, hogy a színész-műsorvezető megbánta tettét. Márpedig ezt nehéz bebizonyítani úgy, ha Stohl András esténként tévénézők milliói előtt egy könnyed hangvételű, szórakoztató műsorban szerepel. 

"Sajnos a bírósággal nem sikerült elhitetni, hogy az ügyfelemet mennyire megrendítette az eset. Márpedig az elbírálásnál ez roppant fontos tényező. Most, hogy átvettem az ügyet, erre fogok leginkább koncentrálni, hiszen már személyesen látom, hogy védencem mélységesen megbánta tettét" - mondta Ruttner György a Mokkában. Az ügyvéd hozzátette: "komoly probléma volt az is, hogy szerinte Stohlt valamiféle elrettentő példaként kezelték. Fel kell hívni a bíróság figyelmét arra, hogy ne statuáljon példát Stohl Andrással, kezeljék úgy, mint bárki mást."

A színész-műsorvezető még tavaly májusban okozott balesetet ittasan, kábítószer fogyasztása után úton hazafele Fótra. A megengedett sebességet túllépve ütközött K. Pál autójával, aki éppen a Lehel piacra tartott árujával, utána pedig egy az út szélére húzódó kocsit is eltrafált. A balesetben többen megsérültek, az idős K. Pál sérülései maradandónak bizonyultak. Emiatt megnövekedett a büntetési tétel, hiszen az okozott baleset súlyosabb kategóriába került.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×