eur:
399.02
usd:
364.75
bux:
74011.67
2024. október 9. szerda Dénes

Õ lopta el a mentőautót

Elfogta a rendőrség azt a férfit, aki péntek délután ellopta a Samaritanus Mentőszolgálat egyik mentőautóját Budapesten a János kórház területéről.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szombaton közölte: a mentőautót a XII. kerületi kórház belső területéről tulajdonították el pénteken, nem sokkal délután 4 óra előtt. A piros-fehér színű betegszállító gépkocsi üresen, de járó motorral állt az egyik osztály előtt.

A BRFK közölte: civil ruhás nyomozói a Bocskai úton figyeltek fel egy piros-fehér színű mentőautóra, amely szabálytalan vezetési manővereket hajtott végre, majd behajtott egy egyirányú utcába a kötelező haladási iránnyal szembe.

A nyomozók a mentőautó után hajtottak, és gépkocsijukkal úgy álltak meg, hogy a betegszállító ne tudjon továbbhaladni. A rendőrök felszólították a jármű vezetőjét, hogy állítsa le az autót, és szálljon ki, azonban a férfi ennek nem tett eleget, elindult és szándékosan a civil szolgálati gépkocsi oldalának hajtott. Ekkor a nyomozók a jármű vezetőjét elfogták.

A mentőkocsi vezetője könnyű sérüléseket szenvedett, ezért kórházba szállították. A 23 éves budakeszi férfit jármű önkényes elvételével gyanúsították meg, és őrizetbe vették. Az eljárást a XII. kerületi kapitányság folytatja.

Dávid Ferenc, a Samaritanus Mentőszolgálat szóvivője még pénteken az MTI-nek azt mondta: egy beteget vittek volna a műtőből az intenzív osztályra, és mivel sietni kellett vele, a mentősök nem zárták be az autót, és a kulcsot is benne hagyták. Miközben a műtőből vitték le a beteget, valaki beült az autóba, és elhajtott vele. A portás látta kimenni, de azt hitte, tankolni viszik - mondta Dávid Ferenc.

A beteget tolókocsival vitték át az intenzív osztályra, majd jelentették a rendőrségnek az esetet. Az eltulajdonított Volkswagen Transporter T4-es mentőautó mintegy hétmillió forintot ér.

Címlapról ajánljuk
Hogy jött össze ekkora költségvetési többlet? Az elemző elmagyarázza

Hogy jött össze ekkora költségvetési többlet? Az elemző elmagyarázza

Az elmúlt 23 év második legnagyobb költségvetési többlete jött össze idén szeptemberben, a Pénzügyminisztérium előzetes gyorstájékoztatója szerint ugyanis több mint 234 milliárd forintos pluszt mutatott a kilencedik hónapban az államháztartás egyenlege. Az InfoRádó Csiki Gergelyt, a Portfolio elemzőjét kérdezte a számok hátteréről.

Orbán Viktor a strasbourgi plenáris vita végén: "ócska propaganda terepévé vált az Európai Parlament"

Szerdán - az árvíz miatt három hét késéssel - több órán keresztül vitáztak az Európai Parlament plenáris ülésén a magyar EU-elnökségi programról, illetve Orbán Viktor európai szerepéről, kormányzásáról. A heves szóváltásokkal tarkított vitát Orbán Viktor szavai zárták.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.10. csütörtök, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Itt az új történelmi csúcs Amerikában

Itt az új történelmi csúcs Amerikában

Az ázsiai tőzsdéken vegyes mozgásokat láttunk ma, a kínai piacon folytatódott a stimulus-rali utáni korrekció, míg mas ázsiai piacok emelkedtek. Ami az európai tőzsdéket illeti, itt szintén vegyes mozgások látszottak a nap első felében, majd délutánra elkezdett javulni a hangulat. Megérkezett ma a Fed jegyzőkönyve, amiből kiderült, hogy a szeptemberi 50 bázispontos kamatvágás során nem volt teljes az egyetértés a döntéshozók között azzal kapcsolatban, hogy mennyire legyen agresszív a csökkentés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×