eur:
393.57
usd:
367.92
bux:
65846.04
2024. április 23. kedd Béla

Ékszerbolti páncélszekrényt szakítottak ki a helyéről

Kiszakítottak a helyéről egy ékszerbolti páncélszekrényt Tatabányán, az öttagú bandát Fejér és Komárom-Esztergom megyei rendőrök, valamint a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) nyomozói elfogták - közölte a rendőrség.

A társaság kedd éjszaka, Székesfehérváron tűnt fel a közbiztonsági háló program keretében nagyobb létszámmal szolgálatot teljesítő Fejér megyei rendőröknek - mondta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. A városban gyanúsan mozgó, majd nagy sebességgel Tatabánya felé elhajtó kocsit követni kezdték, közben felvették a kapcsolatot a Komárom-Esztergom megyei rendőrökkel, valamint az NNI-vel is - tette hozzá Németh-Kész Mónika rendőr százados.

Mint kiderült, az autóban ülők Tatabányára mentek, a Köztársaság úton levő óra-ékszerüzlet bejárati ajtaját befeszítették, kötelet erősítettek az üzlet páncélszekrényére, s azt az autó segítségével kitépték a helyéből.

A rendőrök és a NNI nyomozói akkor értek a helyszínre, amikor a páncélszekrényt tették volna fel a kocsira, s elfogták a banda tagjait, négy férfit és egy nőt. Mindegyiküknél házkutatást tartottak, azok során lefoglalták a bűncselekmény elkövetéséhez használt eszközöket, valamint az autót is, amelyben egy gyorsvágó is volt.

A Fejér megyei nyomozók dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás kísérletével gyanúsították meg a 37 éves zalaegerszegi, a 24 éves siófoki, valamint a 39 és 30 éves balatonszabadi férfiakat, illetve az utóbbiak 33 éves lánytestvérét.

Vizsgálják, hogy a mostani bűnügy összefüggésbe hozható-e az ország különböző részein korábban elkövetett hasonló bűncselekményekkel, valamint azt is, hogy a társaság által használt értékes kocsi, s annak rendszáma honnan származik. Az elkövetőket - akiknek többsége büntetett előéletű - bűnügyi őrizetbe vették, s kezdeményezik előzetes letartóztatásukat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
A jegybank sem tudta kizökkenteni a forintot

A jegybank sem tudta kizökkenteni a forintot

A nemzetközi piacokról a beszerzésimenedzser-index (bmi) jelentések mozgatják a devizapiacokat, míg magyar szempontból a legfontosabb a Magyar Nemzeti Bank délutáni kamatdöntése volt. Hétfőn végül a forint nagyjából a nyitó szint körül fejezte be a napot, míg hétfőn enyhe gyengüléssel indított, aztán benézett a 394-es szint alá, az 50 pontos vágás után viszont semmilyen jelentős elmozdulás nem történt az árfolyamban. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×