INFORÁDIÓ
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán

Hibáztak a tűzoltók a miskolci paneltűznél?

Infostart

Csak az oltáshoz később érkező kazincbarcikai tűzoltók hozták ki a lakásból tavaly augusztusban a miskolci paneltűzben elhunyt asszonyt és gyermekeit - írja HVG-re hivatkozva az Index. Az InfoRádiónak az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője azt mondta, amíg a nyomozás tart, nem nyilatkoznak az ügyben.

Elfeledkeztek a tűzoltók tavaly augusztusban a miskolci paneltűzben meghalt három emberről, állítja a tűzoltóság belső jelentésére hivatkozva a HVG. Az asszony és gyermekei bent ragadtak a lakásukban, mert a meleg miatt elvetemedett az ajtó.

2009. augusztus közepén kigyulladt egy hatodik emeleti lakás a miskolci Avas lakótelepen. A tűz felfelé terjedt, több lakás kiégett, az egyik lakásban egy anya és fia füstmérgezésben meghalt. A család lánygyermeke napokig feküdt az intenzív osztályon, de nem tudták megmenteni az életét.

A HVG szerint egy tűzoltó az oltás elején ugyan bekopogott a család lakásának ajtaján, ahonnan azonban nem jött válasz. Egy később érkező csapat berúgta az ajtót és eloltotta a tüzet a lakásban, de nem ment be abba a szobába, ahol az áldozatok voltak. Csak fél órával később, a miskolci tűzoltókat váltó kazincbarcikai tűzoltók hozták ki az asszonyt és gyermekeit.

A tűzoltóknak nem sikerült megállapítaniuk, hogy miért keletkezett a tűz. A miskolci közgyűlés a tűzvizsgálat során megállapított szabálytalanságok miatt január végén fegyelmi eljárást kezdeményezett a helyi tűzoltóparancsnok ellen. A vizsgálat eredményéről a márciusi közgyűlésen tájékoztatják a képviselőket.

A vizsgálat lezárulása után kártérítést várnak, mondta Török Zsolt, áldozatok hozzátartozóinak ügyvédje.

Az InfoRádió megkereste az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőjét, aki azt mondta, hogy jelenleg a mentési akcióval kapcsolatban is rendőrségi vizsgálat folyik. Addig, amíg az nem zárul le, nem nyilatkoznak az ügyben.

Hanganyag: Szépvölgyi István

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018