eur:
394.13
usd:
368.78
bux:
66295.2
2024. április 25. csütörtök Márk

Ismét házkutatást tartottak a BKV székházában

Az Index értesülései szerint kedd reggel újra megszállták a rendőrök a BKV Akácfa utcai székházát. A BRFK szóvivője megerősítette, hogy egy nyomozati cselekménnyel kapcsolatban mentek ki a helyszínre.

Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője egyelőre annyit árult el, hogy egy nyomozati cselekménnyel összefüggésben vonultak ki az Akácfa utcába. Bővebb tájékoztatást későbbre ígért. Az Index úgy tudja, hogy a házkutatás egy korábban elindult nyomozással kapcsolatos.

Egy helyszínen tartózkodó BKV-s forrásuk azt is hallotta a rendőröktől: elképzelhető, hogy ma újabb BKV-s vezetőt vesznek őrizetbe. A nyomozók az összes Antal Attila és Balogh Zsolt (a korábbi vezérigazgató és megbízott vezérigazgató) által aláírt szerződést begyűjtik.

A rendőrség tavaly április óta nyomoz a BKV ügyeivel kapcsolatban. Három ügycsoport különíthető el a BKV-val kapcsolatos nyomozásban: több mint 800 volt BKV-s végkielégítését vizsgálják, 70 cég érintett a tanácsadói és kommunikációs szerződések vizsgálatában, valamint a decemberben kirobbant vesztegetési ügynek is lehetnek BKV-s szálai (legutóbb akkor tartottak házkutatást a BKV-nál).

A végkielégítések ügyében a rendőrök január elején vették őrizetbe a BKV majdnem 100 milliós végkielégítéssel távozó volt humánpolitikai igazgatónőjét. Különösen nagy kárt okozó csalás miatt indult ellene eljárás, a számláiról több mint 54 millió forintot zároltak biztosítékul. Az igazgatónőt egyébként a Gazdagréti lakótelepen lévő lakásából vitték el a rendőrök. A lakásban házkutatást is tartottak, számítógépet, iratokat foglaltak le.

Pár napra rá Regőczi Miklóst és Bolla Tibort, a BKV egykori és jelenlegi vezérigazgató-helyettesét hallgatta ki a rendőrség Horváth Éva, Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes volt szóvivőjének foglakoztatása miatt, a következő napon pedig Zelenák Tibor volt kommunikációs főosztályvezetőt. Mindhármójukat hűtlen kezeléssel gyanúsítják.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Gyenge az amerikai gazdaság, ütik a tőzsdéket

Gyenge az amerikai gazdaság, ütik a tőzsdéket

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×