INFORÁDIÓ
2022. október 1. szombat
Malvin

Robert Kennedy merénylőjét átszállították

InfoRádió / MTI

Másik börtönbe szállították át Robert Kennedy merénylőjét; Sirhan Sirhan ügyvédje szerint azonban az új helyen veszély fenyegeti védencét. A palesztin származású elítélt eddig Charles Mansonnal ült egy börtönben.

Sirhan Sirhan ellenezte, hogy a különösen veszélyes bűnözőket őrző Corcoran fegyintézetből a szintén Kaliforniában, Coalingában található Pleasant Valley állami börtönbe szállítsák át - jelezte William F. Pepper ügyvéd. Mint kollégája hozzátette: legjobban a biztonsága miatt aggódnak. "Nem vagyunk biztosak abban, hogy Pleasant Valleyben képesek megvédeni. Hiszen ő célpont" - mondta Laurie Dusek.

A fegyintézetekért és a társadalmi rehabilitációért felelős hivatal szóvivője szerint azonban a 65 éves Sirhan, miután beszélt a börtön illetékeseivel, kijelentette, hogy Pleasant Valleyben akar maradni. "Jelezheti, ha nem érzi magát biztonságban, a hivatal pedig azonnal lépni fog" - mondta Oscar Hidalgo.

Sirhan életfogytig tartó büntetését tölti Robert Kennedy 1968-as meggyilkolásáért. Évekig a Corcoran elkülönített részlegében őrizték, ez az amerikai börtönrendszer egyik legjobban elszigetelt egysége. Egy októberi felülvizsgálat azonban úgy ítélte meg, hogy már nincs szükség ilyen különleges elhelyezésére.

Az elítélt ügyvédje azt állította, sem ő, sem pedig Sirhan nem kérte az áthelyezést, és arról csak már az átszállítást követően értesült. Hidalgo viszont arra hivatkozott, hogy az elítélt többször kérvényezte a Corcoranból való átszállítását. "Lépéseit rendkívül szigorúan felügyelték ott, a másokkal való érintkezése igen korlátozott volt" - jegyezte meg a szóvivő.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018