INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Több fegyver volt az utasoknál, mint a géprablóknál

InfoRádió / MTI
Az utasok hiúsítottak meg egy gépeltérítést Szomáliában, annak köszönhetően, hogy a géprablóknál is jobban fel voltak fegyverkezve.

Ahmed Yare, a Diallo Airlines légitársaság marketing-igazgatója a SAPA dél-afrikai hírügynökségnek elmondta, hogy a Bosasso és Mogadishu között közlekedő gépen két férfi előrántotta a fegyverét, és hatalmába akarta keríteni a gépet. A géprablókkal azonban szembeszegült a járat harminc utasa, akiknek - mint kiderült - alighanem tekintélyesebb fegyverarzenáljuk volt, mint a légi kalózoknak.

A gép visszatért Bosasso városában, ahol az utasok által ártalmatlanná tett géprablók megpróbáltak elmenekülni, de a rendőrség végül elfogta őket. A csetepatéban egy géprabló megsebesült, az utasok közül senkinek sem esett baja, és a repülőgép sem sérült meg.

A géprablás hű képet fest a Szomáliában uralkodó káoszról. A kelet-afrikai országnak Mohammed Sziad Barre diktátor hatalmának megdöntése, 1991 óta nincs hatékony központi kormánya. Az azóta tartó polgárháborúnak több tízezer halálos áldozata van, és több millió ember menekült el otthonából.

A címlapról ajánljuk