eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Több fegyver volt az utasoknál, mint a géprablóknál

Az utasok hiúsítottak meg egy gépeltérítést Szomáliában, annak köszönhetően, hogy a géprablóknál is jobban fel voltak fegyverkezve.

Ahmed Yare, a Diallo Airlines légitársaság marketing-igazgatója a SAPA dél-afrikai hírügynökségnek elmondta, hogy a Bosasso és Mogadishu között közlekedő gépen két férfi előrántotta a fegyverét, és hatalmába akarta keríteni a gépet. A géprablókkal azonban szembeszegült a járat harminc utasa, akiknek - mint kiderült - alighanem tekintélyesebb fegyverarzenáljuk volt, mint a légi kalózoknak.

A gép visszatért Bosasso városában, ahol az utasok által ártalmatlanná tett géprablók megpróbáltak elmenekülni, de a rendőrség végül elfogta őket. A csetepatéban egy géprabló megsebesült, az utasok közül senkinek sem esett baja, és a repülőgép sem sérült meg.

A géprablás hű képet fest a Szomáliában uralkodó káoszról. A kelet-afrikai országnak Mohammed Sziad Barre diktátor hatalmának megdöntése, 1991 óta nincs hatékony központi kormánya. Az azóta tartó polgárháborúnak több tízezer halálos áldozata van, és több millió ember menekült el otthonából.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×