INFORÁDIÓ 
2019. október 14. hétfő
Helén

Õrizetben a kisnyugdíjasok nagy vagyonának kezelője

InfoRádió / MTI

Õrizetbe vette a rendőrség Oroszországban azt a férfit, akire rábízta két kisnyugdíjas nagy vagyonának kezelését, mert erős a gyanú, hogy ellopott tőlük 3 milliárd forintnyi dollárt és eurót.

Szergej Szkoblikov, a gyanúsított tagadja, hogy köze lenne a hatalmas összeg eltűnéséhez.

A pénz Nyikolaj és Zoja Rovbel novoszibirszki nyugdíjas házaspáré. Fiuktól, a néhány hónapja szívinfarktusban elhunyt, 48 éves Szergej Rovbeltől örökölték. A lopás hírére először nagyon megijedtek, de később csak legyintettek, mivel még vagy harmincszor annyi pénzük van.

Szkoblikovot, Szergej Rovbel volt munkatársát bízta meg a házaspár, hogy a bankszéfekben őrzött pénz egy részét helyezze el takarékbetétkönyvekben. A fiatalember felvette az említett összeget és két bőröndben egy moszkvai bérelt lakásba vitte, majd hét végére otthagyta és elutazott valahová. Visszaérkezte után jelentette a rendőrségen, hogy betörtek a lakásba és elvitték a hatmillió dollárt és a hétmillió eurót.

A rendőrök eredetileg csak arra gyanakodtak, hogy Szkoblikov bőröndben akarta a készpénzt Novoszibirszkbe vinni, hogy zsebre tehesse az igen tekintélyes átutalási díjat, de immár arra jutottak, hogy valójában megrendezte a betörést, és őrizetbe vették.

A 6 millió dollár és 7 millió euró tényleg csupán "aprópénz" az idős párnak: maradt még 194 millió dollárjuk és 193 millió eurójuk - bő 90 milliárd forintjuk fiuk után, aki a BAMsztroj építőipari vállalatnak volt a vezérigazgatója és az Amurinvesztsztroj építőipari vállalat főrészvényese.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018