INFORÁDIÓ
2021. április 23. péntek
Béla

Három évre ítélték a tinédzsert bántalmazó gyermekfelügyelőt

InfoRádió / MTI

Jogerősen három év börtönnel sújtotta pénteken a Szegedi Ítélőtábla azt a kalocsai férfit, aki többször megrúgott egy gyermekotthonban felügyeletére bízott fiút; a bántalmazás következtében a fiatalnál hasűri vérzés alakult ki és ki kellett venni a lépét.

A 38 esztendős férfi 2006 áprilisától gyermekfelügyelőként dolgozott a kalocsai gyermekotthonban. 2007. február 19-én éjszakai ügyletes volt, és hét fiúra felügyelt. Este, amikor meglátta, hogy a mellékhelyiség piszkos, felszólította a későbbi sértettet, hogy tegye azt rendbe. A 17 éves fiú a felszólításnak nem akart eleget tenni, veszekedni kezdett egyik lakótársával, majd hangosan káromkodva kiment a szobából. A vádlott ezen felháborodva a fiú után ment és hasa bal oldalán megrúgta. A sértett fájdalmában földre esett, és ekkor a vádlott még egy-két alkalommal hason rúgta.

A fiú felkelt, összegörnyedve, sírva a vécébe menekült, a férfi utána eredt és tenyérrel, kis erővel még egyszer tarkón ütötte. A sértett hasi fájdalmai miatt itt is a földre esett, de a vádlott távozása után kitakarította a helyiséget, majd sápadtan, összegörnyedve a férfihoz ment és közölte, nem érzi jól magát. A vádlott azonban nem foglalkozott vele.

A fiú lefeküdt aludni, de éjszaka egyre rosszabbul lett. A vádlott a szobatársak jelzésére sem hívott orvost, és a reggelit követően a gyerekeket iskolába küldte. Ott az oktató azonnal látta, hogy a sértett rosszul van, és egy ápolóval kórházba küldte a fiút. A fiút még aznap megműtötték, mert hasűri vérzés alakult ki nála, s a lépét el kellett távolítani.

A sértett gyógyulása hat hetet vett igénybe, a lép eltávolítása miatt 10 százalékos maradandó testi fogyatékosságot szenvedett. A sérülés - a hasűri vérzés miatt - életveszélyes volt, orvosi beavatkozás nélkül halálhoz vezetett volna.

A táblabíróság életveszélyt okozó testi sértés és kiskorú veszélyeztetésének bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit és jogerősen három év börtönbüntetéssel sújtotta, továbbá ugyanilyen időtartamra eltiltotta a gyermek- és ifjúságfelügyelői hivatás gyakorlásától.

A büntetés kiszabásánál figyelembe vették, hogy egy utcai verekedés során elkövetett garázdaság miatt a vádlottat korábban próbára bocsátották.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018