eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 13. szombat Ida
Dottore prepara paziente per vaccinazione
Nyitókép: Pixel_away/Getty Images

"Véresre harapta a gyermekem a kezét" - egy anya 120 millióra perli az államot a gyerekei oltása miatt

Két gyermeke is súlyos beteg lett azután, hogy megkapták a kötelező védőoltást - állítja egy nő. Perre ment a magyar állam ellen.

Györkös Ágnes szerint két fia a kötelező védőoltások mellékhatásai miatt lett gyógyíthatatlan beteg. A pécsi nő a Blikknek arról beszélt, hogy nem volt oltásellenes, azonban mindkét fia a vakcinák megkapása után beteg lett. Állandóan leáll a légzésük.

Ahogy fogalmaz: Csaba 15 hónaposan megkapta az MMR-oltást, megjelentek az első tünetek. Remegés, autistákra jellemző kényszeres mozdulatok, véresre harapta a saját kezét, lábát.

A bajt pedig csak tetézte, hogy második fia, Dominik állapota különös módon szintén a védőoltások beadása után fordult rosszra. Neki nem akarták beadatni az oltást, de

"az orvos megjelent nálunk két rendőrrel és beoltották a kisfiamat, hiába próbáltam megakadályozni".

Dominiknél az oltás beadása után ijesztő tünetek jelentek meg, szinte egyből az injekció után egész teste bepirosodott, feldagadt, majd leállt a légzése. A kisfiú ezután közel három hónapot töltött az intenzív osztályon, lélegeztetőgéppel tartották életben. Miután kiengedték, édesanyja fejlesztésekre, tornára hordta, így sikerült elérniük, hogy lassan lábra tudjon állni, ám az utóbbi időben megint rosszabbodott az állapota.

Volt olyan, hogy havonta ötször kellett újraéleszteni, mert egyszerűen leállt a légzése - mondta az anya.

A lap úgy tudja, hogy

a nő 120 millió forintra perli az államot.

"Az eljárás másfél éve tart, korábban az egyik gyereknek már megítéltek egy minimális járadékot, a mostani ügyben pedig még a szakértők eredményére várunk, de reménytelinek látom a helyzetet" - mondta az őket képviselő ügyvéd.

Az egészségügyi törvény egyébként elég egyértelműen fogalmaz: "ha a védőoltásra kötelezett személy a védőoltás adásával összefüggésben súlyos egészségkárosodást szenved, megrokkan vagy meghal, őt, illetve általa eltartott hozzátartozóját az állam kártalanítja".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×