eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Kulka János színművész a Garas Dezső (1934-2011) Kossuth-díjas, kiváló és érdemes művész, a nemzet színésze szülőházán elhelyezett emléktábla avatásán Budapesten, a VII. kerületi Alsó erdősor utcában 2016. december 9-én.
Nyitókép: MTI / Kovács Tamás

Kulka János: Már azok sem keresnek, akiknek segítettem

A színművész 2016-ban súlyos stroke-ot kapott, azóta úgy érzi, a mindennapjai üresek és durva a világ.

Kulka János, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész hét évvel ezelőtt kapott stroke-ot, rajongó közönsége azóta visszavárja. Állapota látszólag sokat javult, hiszen egy új lemezt is kiadott Pálmaszív címmel, és a filmvászonra is visszatért, ám elmondása szerint még mindig nincs túl jól – derül ki a színész a Nők Lapjában adott nyilatkozatából.

"Nem változott semmi. Elfáradtam, beteg vagyok, állandó fáradtságot érzek, s vannak szavak, amiket nehezen mondok ki. A nem szűnő fájdalom is megvisel. A jobb kezem gyenge" – idézi a színművészt a Blikk, aki mesélt arról is, hogyan érintette a barátja, Lang Györgyi halála. "Györgyi meghalt, nagyon megviselt. Györgyi jó barátom volt. Tényleg! A legjobb. Ott ültem mellette, fogtam a kezét, simogattam az arcát, amikor elment. A halála előtt másfél hónappal azt mondta: elfáradtam, Jancsi. Érezte" – emlékezett vissza a Kulka János.

A színművész azt mondta,

az utóbbi időben kevesen látogatják, volt kollégái, barátai pedig szinte megfeledkeztek róla, a napjai üresen telnek.

"Elkoptak. Elfelejtettek. Ahogy én elfelejtettem a betegség miatt az angolt, a franciát, a verseket, a címeket, mindent. Ők engem. Azok, akiknek régen segítettem, akiket támogattam, ahol jótékonyságból fölléptem, mind elfelejtettek. Számukra nem vagyok. Szégyellem magam…" – fogalmazott. Úgy látja, a falakon kívül "durva a világ", és ebben a világban sokkal rosszabbul érzi magát.

A színész végül arról is beszélt, életében arra a legbüszkébb, hogy jó színész volt, szépen énekelt, és hogy már gyerekként, nyolcévesen, ott volt a III. Richárdban a Szegedi Szabadtéri Játékok előadásán. "De ha elfelejtettek, az se baj. Elfogadom. Nyugodt vagyok" – tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×