eur:
393.87
usd:
367.92
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Nyitókép: Pixabay

Megdöbbentő részletek a Budapestről indult busz halálos baleseténél

Meghalt a buszvezető és 76-an megsérültek Csehországban, amikor busz ütközött egy másiknak Brno közelében. A rendőrség feltételezése szerint a hátulról érkező busz sofőrje valószínűleg infarktust kapott.

Egy ember meghalt, amikor összeütközött két busz Csehországban Brno közelében - írja az rtl.hu. A hátulról érkező busz sofőrje infarktust kaphatott, ezért rohant bele az előtte lévőbe. Ez egyébként Budapestről Prágába tartott és egy Flixbus járatról van szó. A másik buszon indiaiak utaztak - írja a 24.hu.

Az eddigi adatok szerint 76-an sérültek meg, közülük 14-en súlyos állapotban kerültek kórházba. A baleset miatt egy időre a D2-es autópályát mindkét irányban lezárták.

Az MTI azt írja: Tomás Berának, a FlixBus szóvivője szerint az utasok állampolgárságát nem tartják nyilván. Értesülései szerint magyar nyelvű kommunikációt három utas igényelt. Kettőt közülük a mentők kórházba szállítottak általános kivizsgálásra. Miután egyikük sem volt sérült, elengedték őket. A harmadik magyar nyelvű utas elutasította a kivizsgálást is.

Jan Grolich dél-morvaországi regionális elöljáró a CT24 közszolgálati hírtelevízióban azt mondta: információi szerint az egyik buszban külföldiek, valószínűleg indiaiak is utaztak.

A balesethez 26 mentőautó és négy mentőhelikopter is kiérkezett. Az autópályán több órán keresztül mindkét irányban szünetelt a forgalom.

A rendőrség szerint a baleset okait vizsgálják. "Megbízható és pontos információink a baleset okairól még nincsenek" - nyilatkozott este a televízióban David Chaloupka dél-morvaországi rendőrségi szóvivő.

Feltételezésük szerint a balesetben a FlixBusba ütköző autóbusz vezetője halt meg.

Legutóbb Szlovákiában egy magyar busz szenvedett súlyos balesetet. Erről az Infostarton is részletesen beszámoltunk.

A baleset május közepén történt a D2-es autópályán. Egy ember meghalt, 59-en megsérültek.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×