eur:
394.34
usd:
370.5
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Bozóttűzben megégett, bekötött lábú, keleti szürke óriáskenguru-kölyök Kevin és Lorita Clapson önkéntes állatgondozók, a vadon élő állatok WIRES nevű mentőszervezetének tagjainak házuk udvarán kialakított állatmenhelyén a Sydney-től délre fekvő East Lynne településen 2020. január 14-én. A kontinensországot sújtó erdő- és bozóttüzekben eddig legkevesebb 28-an veszítették életüket, mintegy kétezer otthon semmisült meg, és több százezren kényszerültek lakóhelyük elhagyására. Hatalmas kár keletkezett az élővilágban, egymilliárd emlős, madár és hüllő pusztulhatott el.
Nyitókép: MTI/EPA-AAP/Steven Saphore

Elkapták a börzsönyi kengurut

Motorral, majd futva üldözték a megvadult állatot.

A Telex.hu figyelt fel a 0627.hu hírére, miszerint befogták a Börzsönyben kóricáló kengurut.

Az elfogásban részt vett Kovács Tamást az unokatestvére hívta, hogy a Verőcéhez tartozó Magyarkúti úton látták az állatot, őt vette üldözőbe egy motorral, majd futva. Kedd reggel hálóval fogták be.

Idő közben a fővárosi állatkert munkatársa is kiért, összekötötték a lábakat, vízzel látták el a kengurut, sérülése nem volt, ám nagyon vad természetű.

A kosdi RoBirtok fogadta be ideiglenesen, az állat tulajdonosát értesítették, várják, hogy érte menjen.

Azt továbbra sem tudni, hogyan szökött meg.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×