eur:
403.66
usd:
350.58
bux:
95176.08
2025. június 13. péntek Anett, Antal
Nyitókép: Eleven Madison Park/Facebook

Száműzi a húst a menüjéről a világ egyik legjobb étterme

New York egyik legfelkapottabb étterme kizárólag nővényi alapú ételek készítésére tér át.

A manhattani, három Michelin-csillaggal rendelkező Eleven Madison Park étterem séfje, Daniel Humm az étterem honlapján azzal érvelt, hogy „a modern élelmiszerrendszer egyszerűen fenntarthatatlan”.

Az étterem a koronavírus-járvány miatt zárva volt, de most, mikor nyitásra készül, valószínűleg sok pártfogója és törzsvendége, akik híres amerikai konyhája miatt jártak oda, meglepődnek majd a változáson – írta a The Gaurdian online kiadása.

Humm úgy fogalmazott: a pandémia után nem tudják ugyanúgy folytatni, mint előtte. „Úgy döntöttünk, hogy növényi alapú menüt szolgálunk fel, amelyben nem használunk állati eredetű termékeket – minden étel zöldségekből készül, mind a földön termőkből, mind a tengerből, valamint gyümölcsökből, hüvelyesekből, gombákból, gabonafélékből és még sok minden másból” – írta a séf.

A múlt héten az Epicurious főzős weboldal közölte, hogy nem tesz közzé új marhahúsrecepteket, mert aggódik a szarvasmarha-tenyésztés környezeti kárai miatt, és amiatt, hogy ez felgyorsítja a klímaváltozást.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Lecsapott az Felkelő Oroszlán – mutatjuk, milyen fegyvereket vetett be Izrael Irán ellen

Lecsapott az Felkelő Oroszlán – mutatjuk, milyen fegyvereket vetett be Izrael Irán ellen

Az izraeli légierő számos iráni katonai és nukleáris célpontra mért precíziós csapást, de ehhez kellett a komoly felszereltségű légiereje.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2025.06.13. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
egyetemi tanár, Közel-Kelet szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×