eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Totalcar.hu

Rendbe rakják Mussolini csodakocsiját - menni is fog

Eritreában rohadt a járgány évtizedeken át, de ha végére érnek a gyötrelmes munkának, valaki nagyot fog kaszálni.

Restaurálják az évtizedekig (1922-1943) Olaszország élén állt Benito Mussolini legendás Alfa Romeo 6C-jét, tehát hasonló sorsra jut, mint Hitler Mercedese vagy Kadhafi Fiatja - írja a Totalcar, képeket is bemutatva a rakétaszerű kocsicsodáról. A restaurálás után az autót elárverezik.

Mussolininak a harmincas évek elején 60 ezer líráért vette a járgányt, amivel olykor még versenyeken is indult. Amint azonban a "munka" előtérbe került az életében, a kocsit félrerakta.

Az autó egy bizonyos Renato Tigillo közreműködésével később a gyarmati Eritreába került, ahol azért rendesen beharapta az idő vasfoga, több elem hiányzik is a kocsiról, mindenesetre az Alfa restaurálására készülő Thornley Kelham műhelynél éppen ezért az eddigi legnehezebb munka kezdődhet.

Az autó 90 éves.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×