eur:
388.03
usd:
358.51
bux:
0
2024. február 23. péntek Alfréd
Nyitókép: Youtube.com

Mindjárt kész Kína "vízszintes felhőkarcolója"

3,8 milliárdból, hat éven át építették Csungkingban. A 230 ezer négyzetméteres pláza csak egy dolog azok közül, amiket felvonultat.

Mérnöki csodának tartják a végéhez közeledő Raffles City projektet a kínai Csungkingban, ahol a végéhez közeledik az 1,12 millió négyzetméteres, 250 méter hosszú vízszintes felhőkarcoló építése.

A világhírű építész, Moshe Safdie által tervezett építmény egy vitorlázatra hasonlító, nyolc felhőkarcolós komplexum néhány tagját köti össze egy vízszintes kilencedik formájában. Medence, korlátlan panoráma és éttermek várják azt, aki feljut oda, nem beszélve a 230 ezer négyzetméteres bevásárlóközpontról, az 1400 lakóingatlanról, a luxusszállodáról és 160 ezer négyzetméternyi irodahelyiségről - tudósít a CNN.

A Jangce és a Jialing folyók összefolyásánál található építmény éjszakánként egy fényjátékban tündököl.

Az egész beruházás 3,8 milliárd dollárba kerül.

A munka hatodik éve tart, nyárra ígérik befejezni.

Címlapról ajánljuk

Össztűz alatt Olaf Scholz – már a saját párttársai is támadják

Nemcsak az ellenzéki konzervatívok, hanem a kormánykoalíció három pártjának parlamenti frakciói is sürgetik Olaf Scholz kancellárt, hogy áldását adja a legkorszerűbbnek számító Taurus cirkálórakéták Ukrajnának történő szállítására. Kijevből csatlakozott a "táborhoz" Vitalij Klicsko, az ukrán főváros polgármestere. A kancellár továbbra is hajthatatlan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.23. péntek, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×