eur:
393.7
usd:
364.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Győrújbarát vasúti átjáró reggeli forgalom
Nyitókép: kisalfold.hu

Fordulat a vasúti átjáróba ragadt busz ügyében

A Volán-társaság szerint nem hibázott az a buszsofőr, aki január 9-én – sok utassal – bennragadt a győrújbaráti vasúti átjáróban, és a csukódó sorompó csapórúdja a busz hátuljának ütközött. A Kisalföld ugyanakkor megtudta: a rendőrség mégiscsak nyomoz az ügyben.

Nagy visszhangot váltott ki az az eset: szemtanúk elmondása szerint a kora reggeli órákban a Győrújbarát–Győr buszvonal csuklós busza a vasúti lámpa piros jelzése ellenére (ezt a szemtanú állítja) behajtott az átjáróba, de azon nem tudott áthaladni az előtte álló kocsisor miatt - idézte fel az esetet a Kisalföld.

„A sorompók elindultak lefelé, de az alatta rostokoló busz miatt az egyik nem tudott lecsukódni. A busznak ütközött, majd kis erőlködés után letört. (...) A vonat már érkezett, dudált és nagy sebességgel áthaladt az átjárón. Szerencsére a busz mögött haladt el... " – írta le a történteket egy szemtanú, aki nemcsak a Volán-társaságnál, hanem a rendőrségen is beszámolt a látottakról.

A Volán-társaság (ÉNYKK) egy nappal az eset után azt állapította meg, hogy a sofőrjük nem hibázott, nem volt piros a lámpa, amikor a sínekre hajtott, hanem „egy ismeretlen, műszaki okból hirtelen megálló személygépkocsi miatt kényszerült megállni". Hozzátették azt is, hogy „személyi sérülés nem történt; a vonatközlekedést nem veszélyeztette", s „a kiérkező rendőr az esetet rendőri jelentéssel zárta, tehát az autóbusz-vezetőt nem tette felelőssé a történtekért".

Ehhez képest fordulat az ügyben, hogy kiderült: a rendőrség nyomozást indított, a megalapozott gyanú „vasúti közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség". Részleteket a vizsgálat lezárásáig azonban nem árulnak el.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×