eur:
395.51
usd:
366.65
bux:
65519.84
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Parkolóőrökre lőtt egy férfi

Súlyos testi sértés miatt emelt vádat a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség egy pécsi férfi ellen, aki tavasszal a baranyai megyeszékhely belvárosában a vele szemben intézkedő parkolóőrökre lőtt gáz-riasztó fegyverrel.

A férfi márciusban egy belvárosi élelmiszerbolt bejáratánál parkolta le a autóját, parkolójegyet azonban nem vett. Emiatt egy parkolóőr - aki bírságot akart elhelyezni a kocsi szélvédőjén - lefényképezte a járművet.

A vádlott ezt trágár, fenyegető szavakkal kérte számon a parkolóőrön, akinek ekkor már a kollégái is a helyszínre értek. A parkolóőrök közölték vele, hogy nem bírságolják meg, ha jegyet vált. A vádlott ezt megtette, visszament a három parkolóőrhöz, akiket továbbra is szidalmazott, majd a jegyet a lábuk elé, a földre dobta - ismertette az esetet a Baranya Megyei Főügyészség csütörtöki közelménye.

Az ezt kifogásoló parkolóőrök egyikét a vádlott nagy erővel fejen ütötte. A jegyellenőrnő az ütéstől a földre esett, őt a társai felsegítették. Eközben a vádlott az autójából elővett egy gáz-riasztó fegyvert, és azzal többször a parkolóörökre lőtt.

A lövések egy részét a vádlott közvetlen közelről, célzottan adta le a sértettekre, akik nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedtek - olvasható a közleményben, amely kitért arra is, hogy a vádlott az eljárás kezdete óta letartóztatásban van.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×