INFORÁDIÓ 
2019. május 21. kedd
Konstantin

budakeszi vadaspark

mosómedve

stikli

Kimúlt Stikli, a vadaspark matuzsáleme

Kimúlt Stikli, a vadaspark matuzsáleme

Infostart

A Budakeszi Vadaspark mosómedvéje 17 évet élt, és hosszas betegeskedés után pusztult el.

Stikli vadasparki trénere, Jóba Katalin nagyon érdeklődő, aranyos, okos és gyors tanulási képességgel rendelkező állatként jellemezte.

A mosómedvék átlagéletkora a vadonban nagyjából 5 év, míg az állatkertekben élő példányok ennél sokkal hosszabb ideig is élhetnek: az ismert legidősebb mosómedve 22 évesen távozott, így a 17 évig élt Stikli megközelítette a korrekordot.

Stikli, aki a Túl a sövényen című rajzfilm egyik karaktere utőn kapta a nevét, 11 évvel ezelőtt került a vadasparkba, és kifutó-társával, Dagival töltötte legtöbb idejét. A két állat együtt pihent, napozott, valamint a kedvenc ételeiket fogyasztották: csirkehúst, szőlőt és főtt tojást - írja közleményében az intézmény.

Stiklit a látványetetések és állattréningek alkalmával is megfigyelhették a látogatók: a rendkívül tanulékony és okos állat többek között képes volt pacsit adni, hagyta magát megsimogatni, kézből is tudott enni, és ügyesen kutatott az elrejtett jutalomfalatok után. A legutolsó látványelemet, a kukafelborítást, másfél hónappal ezelőtt, már gyengélkedve tanulta meg, de kitartásának köszönhetően ezt az akadályt is sikerrel vette.

„Stiklin az öregedés jelei tavaly kezdtek megmutatkozni. Ízületi problémái miatt szinte folyamatos állatorvosi kezelés alatt állt. Két és fél hete már annyira levert lett, hogy nem evett, alig mozgott, így átszállíttattuk kivizsgálásra a Fővárosi Állatkertbe. Az ottani kezelések hatására jobban lett, de mikor visszakerült már csak a kifutó belsejében tartózkodott, és egy melegítős infralámpa alatt feküdt. Az állapota múlt hét elejére súlyosbodott, már alig tudott ébren lenni, múlt pénteken pedig örökre elaludt” – mondta Jóba Katalin állatgondozó.

Nyitókép: Surányi Linda/Budakeszi Vadaspark
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018