eur:
393.93
usd:
368.36
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Lecsaptak a vámosok Ronaldo jachtján

Vámtisztviselők ellenőrizték annak a jachtnak a papírjait, amelyet Cristiano Ronaldo bérelt, és amelyen a Real Madrid portugál labdarúgója tartózkodott családtagjaival, barátaival együtt.

A spanyol adóhatóság szerint "rutinellenőrzés volt", amely az országhoz tartozó vizeken "gyakori a nyári időszakban". Így ellenőrzik a tulajdonost - és nem az éppen aktuális bérlőt -, hogy hajóbérléssel foglalkozó cégként megfelel-e a vonatkozó adószabályoknak.

A magazin képeket is közölt a Baleár-szigetekhez tartozó Formenteránál a jachtra felszálló, majd azt elhagyó vámtisztviselőkről.

Az adóhatóság közlése szerint az ellenőrzésnek semmi köze nem volt Cristiano Ronaldo folyamatban lévő ügyéhez, amelyben a négyszeres aranylabdásnak július 31-én kell megjelennie a bíróságon.

A spanyol ügyészség júniusban azzal gyanúsította meg Ronaldót, hogy 2011 és 2014 között 14,76 millió euró (4,5 milliárd forint) adót nem fizetett be az államkasszába.

Ha a portugál válogatott csapatkapitányát bűnösnek találja a bíróság, legalább 15 hónapos börtönbüntetés várhat rá, amelyet azonban büntetlen előélete miatt valószínűleg nem kellene letöltenie.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×