eur:
392.79
usd:
366.18
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Hihetetlen, hogyan borult fel a turistabusz az M3-ason

Hihetetlen, hogyan borult fel a turistabusz az M3-ason

Noha alig húsz perccel korábban tartottak kávészünetet, elalhatott annak a busznak a sofőrje, amely az M3-as autópályán borult fel hétfőn. A balesetben 22-en sérültek meg, mint kiderült, közülük ketten életveszélyes állapotban vannak.

Többször megpördült és az árokba borult az M3-as autópályán egy Debrecenből induló turistabusz hétfőn reggel. A buszon 38 utas és két sofőr volt, 22-en sérültek meg. Korábban arról szóltak a hírek, hogy három súlyos és 19 könnyebb sérültje van a balesetnek, de kiderült, hogy

mégis vannak életveszélyes sérültek a Honvédkórházban.

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központjának sajtóügyelete a dehir.hu oldalnak azt a tájékoztatást adta, hogy a Honvédkórházba beszállított kilenc sérült közül hatan aznap, egy ember egy nappal később hazatérhetett. Egy 65 éves sérült súlyos mellkas-és koponyasérüléssel került be a Honvédkórházba, operációját követően jelenleg is a Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályon ápolják. Állapota stabil, de életveszélyes. Egy 72 éves sérültet hasi és mellkasi sérüléssel szállítottak be az intézménybe, majd nála is műtétet hajtottak végre. Jelenleg a Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályon ápolják. Állapota stabil, azonban többszörös sérülései miatt súlyos, életveszélyes. 

Hihetetlen, hogyan borult fel a turistabusz az M3-ason

A hatvani kórházban három súlyos sérültet ápolnak, így a korábbi mentőszolgálati közléssel ellentétben két súlyos-életveszélyes és három súlyos sérültje van a balesetnek.

Húsz perccel a baleset előtt váltottak a sofőrök

Az utat egy nyíregyházi utazási iroda, a Nyírség Utazási Iroda szervezte, s egy hatnapos svájci körutazásra vitte volna az utasokat. A busz egy balmazújvárosi cégé, velük álltak szerződéses kapcsolatban.

Asztalos Zoltán, a Nyírség Utazási Iroda ügyvezetője a Dehir.hu érdeklődésére elmondta, a 2003-ban alapított utazási irodának ez az első nagyobb balesete. Az ügyvezető azt mondta, kiemelten figyelnek a biztonságra, tájékoztató füzetet osztanak a utasoknak, s felhívják a figyelmüket a biztonsági öv használatára. A balmazújvárosi céget megbízhatónak találták, a busz kifogástalan műszaki állapotban volt, a sofőrök tapasztaltak voltak, tíz napja például szintén az ő ügyfeleiket vitték Svájcba, s akkor nem volt semmi gond.

A busz éjszaka indult el Balmazújvárosról, s a baleset előtt húsz perccel tartottak kávészünetet, ekkor cseréltek a sofőrök. Asztalos Zoltán azt mondja, beszélt a sofőrökkel és az utasokkal is, s az elmondásokból úgy tűnik,

hiába csak húsz perce vezetett a sofőr, valamiért pár másodpercre lehunyhatta a szemét, elaludhatott,

ez okozhatta a balesetet.

Az Allianznál van biztosításuk, a sérültek oda nyújthatják be igényüket, mint ahogy azok is, akiknek anyagi káruk keletkezett, hiszen sok poggyász megsérült.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset okozása gyanújával indított eljárást, szakértők bevonásával. Egyelőre senkit nem hallgattak ki gyanúsítottként.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×