eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
300 ezer forintot kell fizetnie, amiért mentőhelikoptert hívott a kutyájához

300 ezer forintot kell fizetnie, amiért mentőhelikoptert hívott a kutyájához

Kifizetteti a riasztás 300 ezer forintos költségét az Országos Mentőszolgálat azzal a férfival, aki a mentőket megtévesztve hívta a segítséget a vízbe fulladt kutyájához.

Egy kétségbeesett férfi telefonált a mentőknek még pénteken azzal, hogy az ötéves gyermeke fulladt bele az egyik délegyházi bányatóba. A mentők azonnal mentőhelikoptert, egy csepeli esetkocsit és szállító járművet is a helyszínre küldtek. A helyszínre először kiérkező mentőhelikopteresek megdöbbenésükre viszont a vízben nem egy ötéves gyereket találtak, hanem egy ötéves bokszer típusú kutyát.

A férfit azonnal felelősségre vonták, aki elmondta, direkt vezette őket félre azért, hogy élesszék újra kutyáját. A helikopteres személyzet 20-30 percen keresztül próbálta újraéleszteni az állatot, hiába.

A Bors az Országos Mentőszolgálattól megtudta: a telefonhívás hangfelvételének tanúsága szerint a bejelentő azt az információt adta, hogy „valakit kihúztak a vízből, aki nem lélegzik”. A mentésirányító ezért küldött az újraélesztéshez egy mentőkocsit és egy mentőhelikoptert.

– A riasztás körülbelül háromszázezer forintos költséget generált a mentőknek, amit valószínűleg a félrevezető hívás kezdeményezőjének kell állnia – mondta Győrfi Pál, az OMSZ kommunikációs igazgatója.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×