eur:
394.4
usd:
370.36
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla
Megszólalt a buszmegállóba csapódó mercedeses

Megszólalt a buszmegállóba csapódó mercedeses

Vétlennek érzi magát az a férfi, aki hétfőn a Dózsa György úton nekiütközött egy másik járműnek, amitől az a buszmegállóba csapódott, és két ember halálát okozta.

„A baleset egy fatális véletlen volt. Szerintem az ütközés azért lehetett ilyen brutális erejű, mert a két autó szinte frontálisan csapódott egymásnak” - mondta a Velvetnek a Mercedest vezető M. Richárd, aki mérhetetlenül sajnálja az esetet.

A korábbi hírekkel szemben a férfi – akiről kiderült, hogy több mint tíz éve a kecskeméti maffiaper egyik vádlottja volt – azt állítja, hogy a másik autó, a Citroën a Hősök tere irányából haladt a Dózsa György úton, és a Kassák Lajos utcába kanyarodott be, balra, amikor a Mercedesével karambolozott. M. Richárd a Váci út irányából ment a Hősök tere felé, és mivel mindkettőjüknek zöld volt a lámpa,

a kanyarodó autóval szemben neki lett volna elsőbbsége, de az bevágott elé.

„A külső sávból kielőztem egy BMW-st, így kerültem a belsőbe. Láttam, hogy zöld a lámpa és nyomtam egy gázt, de nem padlógázzal mentem. Lehet, hogy túlléptem a sebességet, de nem akarok hazudni, nem tudom mennyivel mehettem” - fejtette ki.

A szemtanúk szerint a Mercedes legalább 120-130 km/órás sebességgel haladt, de M. ezt a cáfolta.

Mint mondta,

az ütközés utáni öt percre nem emlékszik,

csak arra, hogy a buszmegállóban látja a másik autót, és egy embert a földön. A baleset után a többi sérülttel együtt a Honvédkórházba vitték, ahol a vér-és vizelet vizsgálat eredményéig rendőrök őrizték.

„Mivel ismert az előéletem, a kórházban műtőről műtőre készenléti rendőrök kísértek és addig el sem hagyták az épületet, amíg nem jött meg a vér- és vizeletvizsgálat eredménye. Mindkettő negatív lett” - közölte M. Richárd, akinek egyik csigolyája eltörött, de saját felelősségére elhagyta a kórházat.

A rendőrség tanúként hallgatta ki, akárcsak azt a BMW-st, akit a baleset előtt megelőzött. A BRFK azt közölte, hogy a baleset körülményeit vizsgálják, és senkit nem hallgattak ki gyanúsítottként.

M. Richárd elárulta azt is, hogy a Mercedest a barátnőjének vette, egy budai szalonból hozta el, és egy Podmaniczky úti mosóba vitte volna a kocsit a baleset előtt.

A hétfői balesetben egy fiatal férfi a helyszínen, egy 37 éves pedig a kórházban halt meg, mindketten a Fővárosi Vízművek dolgozói voltak.

A Katasztrófavédelem megrázó videót közölt arról, hogyan vágták ki a sérülteket a Citroënből.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×