eur:
393.5
usd:
364.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Még mindig válságos állapotban van a meglőtt baba

Továbbra is súlyos, válságos állapotban van az a 11 hónapos csecsemő, akit az apja sebesített meg légpuskával vasárnap a Baranya megyei Oldon - közölte a pécsi gyermekgyógyászati klinika igazgatója.

Decsi Tamás tájékoztatása szerint a gépi lélegeztetésre szoruló kisgyermeket továbbra is intenzív osztályon ápolják, állapotában az elmúlt 24 órában nem történt javulás.

Az orvosprofesszor hétfőn az MTI-nek azt mondta: a csecsemőt mentőhelikopterrel vitték be vasárnap a pécsi klinikára, ahol aznap idegsebészeti beavatkozást végeztek el rajta, a műtétet követően a kisgyermek a gyermekklinika intenzív osztályára került - tette hozzá.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnapi közleménye szerint a mentők diszpécsere jelentette be a rendőrség ügyeletén, hogy vasárnap 12 óra körül lőtt fejsérüléssel szállítottak a siklósi kórházba egy kritikus állapotú 11 hónapos oldi kisgyermeket.

A rendőrség megállapította, hogy egy 22 éves oldi férfi a lakásában nem kellő körültekintéssel rakta le a töltött légpuskáját, véletlenül elsütötte, és így találta el a kisfiát. A férfi ellen gondatlanságból elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés miatt indult büntetőeljárás.

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×