INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 23. szerda
Tekla

jog

bűncselekmény

vesztegetés

ügyészség

Tízmilliós vesztegetési ügyben emelt vádat az ügyészség

InfoRádió / MTI

Üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadása miatt emelt vádat a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség egy pogányi férfi ellen, aki öt év alatt mintegy tízmillió forintot kért fuvarozóktól azért, hogy jobb megbízáshoz juttassa őket - közölte a vádhatóság.

A Baranya Megyei Főügyészség közleménye szerint a vádlott egy országos gazdálkodó szervezet fuvarszervezőjeként egyes megbízásokról önálló döntési joggal rendelkezett.

A férfi 2010 végén elhatározta, hogy a fuvarozóktól pénzt kér, hogy őket jobb, nagyobb haszonnal elvégezhető megbízáshoz juttassa - írták, hozzátéve, hogy a kért pénzösszeget megfizetők jobb, kedvezőbb fuvarhoz jutottak, míg a nem fizetők kedvezőtlenebb fuvart kaptak vagy egyáltalán nem jutottak megbízáshoz.

A vádlott öt év alatt nyolc fuvarozótól havonta ötvenezer és százezer forint közötti összeget, illetve esetenként az árbevétel meghatározott százalékát kérte.

Az MTI érdeklődésére a vádhatóság tudatta: a vád szerint a férfi mintegy tízmillió forintra tett szert. Az ügyészség az ügyben vesztegetés miatt öt fuvarozó ellen is vádat emelt.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018