eur:
393.87
usd:
369.11
bux:
65277.11
2024. április 19. péntek Emma

Kalapács alá kerülnek Muhammad Ali relikviái

Muhammad Ali legendás világbajnoki öve is kalapács alá kerül azon az aukción, amelyet a június elején 75 évesen elhunyt amerikai ökölvívó személyes tárgyaiból rendez szeptember 10-én a dallasi Heritage Auctions.

A WBC nehézsúlyú bajnokaként kiérdemelt övért, amely a boksz egyetemes világnagyságának relikviái közül az egyik legértékesebb, a várakozások szerint hatalmas összeg folyhat be, miután a licit 600 ezer dollárról indul. Ezt csatolták Ali derekára annak a kiütéssel megnyert meccsének a végén, amelyet a szintén legendás pályatárssal, George Foremannel vívott 1974-ben, az afrikai Zaire-ban.

Az akkor és ott viselt boksznadrág is a kelendő holmik közé számít: kikiáltási ára várhatóan 100 ezer dollár, s ennyiről kezdődik a licitálás annak a levélnek az esetében is, amelyet az ökölvívó 1964-ben írt, megválaszolva benne, milyen okból változtatta meg a nevét Cassius Clayről Muhammad Alira, s miért tért át az iszlám vallásra.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×