eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Mi a legnagyobb veszély a Földre? Stephen Hawking megmondja

Stephen Hawking szerint a hülyeség, a kapzsiság és a szennyezés jelenti a legnagyobb veszélyt a Földre.

A világhírű brit asztrofizikus Larry King minapi műsorában beszélt erről, valamint arról, hogy aggasztja a túlnépesedés.

"Láthatóan nem lettünk kevésbé kapzsik vagy hülyék" - mondta a tudós. Évekkel ezelőtt "a szennyezés és a túlnépesedés miatt aggódtam. Azóta csak rosszabb lett a helyzet" - folytatta.

Stephen Hawking és Larry King, a neves amerikai televíziós újságíró a mesterséges intelligenciáról is beszélgetett. Az asztrofizikus szerint úgy tűnik, a kormányok belevetik magukat egy mesterséges intelligencián alapuló fegyverkezési versenybe, pedig "a mesterséges intelligenciát, ha elfajzik, nehéz megállítani". A tudós hangsúlyozta: "Biztosítanunk kell, hogy a mesterséges intelligenciát etikusan tervezik meg és biztonsági intézkedéseket is alkalmaznak" vele kapcsolatban.

A műsorban Hawking is kérdezett az újságírótól, mégpedig azt, hogy nyolc házassága vajon a reménynek a tapasztalat felett aratott diadalát jelenti-e. "Jó meglátás, Stephen. Azt hiszem, igen" - válaszolta Larry King.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×