eur:
394.91
usd:
371.51
bux:
66324.29
2024. április 16. kedd Csongor

Meghalt az Alfot alakító színész

Meghalt Mészáros Mihály (becenevén Michu) magyar származású amerikai akrobata, kaszkadőr és színész, akinek leghíresebb szerepe Alf eljátszása volt az azonos című nagysikerű amerikai scifisorozatban.

Az alacsony, mindössze 83 centiméter magas termetével híressé vált színész halálhírét a TMZ celebportál közölte hétfőn menedzserére, Dennis Vargára hivatkozva.

A 76 évesen elhunyt hírességet több mint egy hete szállították be egy Los Angeles-i kórházba, miután menedzsere eszméletlenül talált rá Beverly Hills-i otthonának fürdőszobájában. Michu többé már nem tért magához.

A budapesti születésű Mészáros Mihály nyolc éve szélütést szenvedett, azóta különféle egészségi problémákkal küszködött.

Michu a nagy amerikai cirkuszoknál kezdte tengerentúli pályafutását az 1970-es években. Az 1980-as években négy éven át alakította egy barna szőrmejelmezben Alfot, a szőrös földönkívüli lényt az NBC tv-sorozatában. Bár Alf egy bábfigura volt, Michu bújt a bőrébe, amikor annak járnia vagy futnia kellett.

A népszerű vígjátéksorozat vége után Mészáros tévéreklámokban és más tévéműsorokban szerepelt, többek közt Michael Jackson oldalán.

A TMZ szerint Michu és Jackson közeli barátokká váltak, miután az énekes látta őt egy mutatvány közben. Michu rendszeresen vendégeskedett a popsztár Neverland birtokán, ahol tanúja volt, amint Michael Jackson Lisának, későbbi feleségének udvarolt.

A Guinness Rekordok Könyve egy időben Mészárost tartotta nyilván a világ legkisebb embereként. Az IMBD mozis adatbázis szerint kedvenc időtöltése a skót whisky fogyasztása és a szivarozás volt.

Dennis Varga adománygyűjtő internetes oldalt (GoFundMe) indított a kórházi számlák és a temetési költségek kiegyenlítésére.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×