eur:
389.46
usd:
362.81
bux:
67982.32
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Eloltották a világ egyik legmagasabb felhőkarcolójában keletkezett tüzet

Több óra után sikerült eloltani a világ egyik legmagasabb felhőkarcolójában szombatra virradóra keletkezett tüzet Dubajban, az Egyesült Arab Emírségekben.

A Gulfnews hírügynökség beszámolója szerint a tűz a 348 méter magas, 79 szintes épület 50. emeletén keletkezett, a lángok nem sokkal később már a 70. szintet is elérték. Az utcára olvadt üveg és fémdarabok estek. A tűzoltók munkáját megnehezítette az erős szél, de végül sikerült eloltaniuk a tüzet, amelynek megfékezésén 12 tűzoltóautó legénysége dolgozott.

A The Torch (Fáklya) néven ismert felhőkarcoló több ezer lakóját kellett biztonságba helyezni, többen közülük azonban füstmérgezést szenvedtek kimenekítésük közben. Evakuálták két közeli épület lakóit is. Õk visszatérhetnek otthonukba, a kigyulladt épületbe azonban várhatóan még napokig nem engedik vissza az ott élőket.

A The Torch lakói szerint az utóbbi időben többször is hamis tűzriadó volt az épületben, amely 2011-ben lett kész.

Azt továbbra sem tudni, hogy mi okozta a tüzet.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×