eur:
387.68
usd:
357.69
bux:
68097.68
2024. május 17. péntek Paszkál

Négy halott az Alacsony Tátrában

Tragikus hétvégét tudhatnak maguk mögött az Alacsony Tátra üdülőkörzetei. Két nap alatt több mint egy tucat súlyos balesethez kellett kivonulnia a szlovák hegyi mentőknek. A szerencsétlenségek közül négy halálesettel végződött - adta hírül honlapján a szlovák hegyimentő-szolgálat.

A tragédiák közül az első szombat délelőtt történt a Chopok hegycsúcs alatt. Itt egy 26 éves cseh nőbe a sífelvonónál rohant bele egy síelő. A nőt elsodorta az ütközés aminek következtében az erdei növényzet közé zuhant. A helyszínre érkezett mentőalakulat tagjai ugyan még megpróbálták újraéleszteni, ám eredmény nélkül, a később, helikopteren érkezett mentőegység orvosa már csak a halál beálltát tudta megállapítani.

Szintén szombaton, a déli órákban kapott bejelentést a hegyimentő-szolgálat egy 50 év körüli szlovákiai síelő balesetéről. A férfi a Gyömbér (Dumbier) és a Chopok közötti hegygerincen szenvedett súlyos balesetet, valószínűleg megcsúszott a jeges terepen, majd megközelítőleg 300 métert zuhant. A férfit már halva találták meg.

Úgyszintén szombaton, a délutáni órákban egy turista egy ismeretlen holttest felfedezésről tett bejelentést. A Halas-gödör térségébe kiérkezett mentők a helyszínen egy 43 éves szlovákiai férfi holttestét találták meg.

Vasárnap délelőtt nem sokkal kilenc óra után újabb balesetről kaptak bejelentést a mentők a Gyömbér (Dumbier) hegycsúcs alól. A helyszínre érkező mentők már csak a 26 éves cseh férfi halálát tudták megállapítani. A férfi balesetét valószínűleg szintén az okozta, hogy megcsúszott a jeges terepen, majd vagy 300 métert zuhant.

Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet
Lélektan

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
Súlyos botrány robbant ki a befolyásos amerikai bíró körül: ennyit az elfogulatlanságról?

Súlyos botrány robbant ki a befolyásos amerikai bíró körül: ennyit az elfogulatlanságról?

A New York Times beszámolója szerint az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságának egyik tagja, Samuel Alito kertjében fordítva lengett az amerikai zászló 2021 januárjában. Ebben az időszakban több, Donald Trump "valódi" győzelmét hirdető szimpatizáns is a fordított lobogóval szimbolizálta abba vetett hitét, hogy Joe Biden nem legitim módon lett amerikai elnökké választva. Korábban egy másik főbírót is bírálat ért vélt elfogultsága miatt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×