eur:
387.3
usd:
357.03
bux:
68049.75
2024. május 17. péntek Paszkál

Lukasenka Westerwellének: "Inkább vagyok diktátor mint meleg"

Diktátornak nevezte magát Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök.

A homoszexualitását nyíltan vállaló német külügyminiszter, Guido Westerwelle ugyanis a minap "Európa utolsó diktátorának" nevezte Lukasenkát.

"Inkább vagyok diktátor mint meleg" - reagált vasárnap az egykori termelőszövetkezeti elnök a Belat fehérorosz állami hírügynökség jelentése szerint.

Lukasenka már többször kijelentette nyilvánosan, hogy "természetellenesnek" tartja a homoszexualitást.

Fehéroroszországot a napokban újabb szankciókkal sújtotta az Európai Unió, amiért a minszki hatalom folyamatosan elnyomja az ellenzéket.

"Meg akarják ingatni a stabilitásunkat, el akarják pusztítani országunkat" - szónokolt a fehérorosz elnök, és "határozott ellenlépéseket" helyezett kilátásba, de konkrétan nem nevezte meg, a súlyos gazdasági nehézségekkel küszködő, nem egészen tízmilliós ország vezetőjeként pontosan milyen intézkedést tenne a 27-ek ellenében.

Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×