eur:
400.87
usd:
367.48
bux:
74428.1
2024. október 15. kedd Teréz

Nem hozott szerencsét az élve eltemetés

Csak egyetlen éjszakára temettette el magát babonából egy informatikus Oroszországban, ám örök éj lett belőle: megfulladt.

A 35 éves férfi a fejébe vette, hogy ha eltemetteti magát élve egy éjszakára, akkor utána egész életében nagyon szerencsés lesz. Egy barátját kérte meg sírásójának.

A rögtönzött koporsóba lyukakat fúrtak, amelyeken keresztül szívószálak meredtek ki a földből, hogy az elevenen eltemetett levegőt kapjon. Maga mellé vett még egy üveg vizet és egy mobiltelefont is, hogy ha bármi baj van, értesíteni tudja cimboráját.

Minden terv szerint haladt: a barát elföldelte a férfit 20 centi vastag talajréteggel borítva be a koporsót, majd távozott. Amikor azonban reggel visszatért kiásni barátját, holtan találta. A tragédiát feltehetően az éjszakai zivatar okozhatta, amely eltömíthette a légszívószálakat.

Az eset Blagoveszcsenszkben történt, Oroszország keleti felében. Volt már hasonló: tavaly nyáron az északnyugati Vologdában temettette el magát egy férfi ugyancsak egy barátjával, ám ő nem jószerencse reményében, hanem hogy legyűrje halálfélelmét. Már másfél óra múlva halott volt, agyonnyomta a rálapátolt föld - adta hírül a BBC.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
Új csúcson az S&P, mindig index emelkedni tudott

Új csúcson az S&P, mindig index emelkedni tudott

Főként pozitív mozgásokat hozott a hétfő reggel Ázsiában, miután a piaci szereplők továbbra is meglehetősen bizonytalanok a kínai gazdaságélénkítő csomag részleteivel kapcsolatban, emellett ráadásul a deflációs félelmek is nőni kezdtek az országban a friss inflációs adatok láttán, ennek következtében pedig eséssel kezdi a hetet az olajár. Európában a tőzsdék a nap végére már pozitív képet mutattak. Gazdasági események szempontjából kimondottan eseménytelenül indult a hét. Amerikában Colombus-nap mellett is rekordon zárt az S&P500, de a többi főbb index is emelkedéssel kezdte a hetet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×