eur:
400.87
usd:
367.48
bux:
74428.1
2024. október 15. kedd Teréz

Csigát is mentettek a tűzoltók

Csigát is mentett már a brit tűzoltóság kiskacsán és tehénen, meg persze sok más állaton kívül.

Az utóbbi három esztendőben a feljegyzések szerint Nagy-Britannia tűzoltói 17 ezer állatot mentettek meg, ami legalább 3,5 millió fontba - egymilliárd forintba - került. A költségeket azonban mindössze négy tűzoltóság testálta rá a megmentett állatok tulajdonosaira.

A kimutatás szerint a macskák "vezetnek": 2400 mentéséhez kellett tűzoltó. Kutyából 2180 példány, lóból 1700 igényelt hasonló segítséget. Madárból 2090-et mentettek, ezen belül 1244 sirályt, 159 galambot, 57 hattyút és 12 papagájt. Rókás esetük 26 volt a három év alatt tűzoltóknak, mókusos 19, görényes és borzos egyaránt hét-hét, hörcsögös 10, 11 halas és hét delfines.

Csigásból csak egy akadt: egy idős nő házának falán mászott felfelé az állat, ami annyira megrémisztette a nénit, hogy kihívta a tűzoltókat. A sok mindenre kiképzett lánglovagok fél kézzel megoldották a problémát: leszedték a csigát, és távolabb elengedték. A néni megnyugtatása volt a feladat embert próbálóbb része.

Anton Philips, a hampshire-i tűzoltóság állatmentő szakembere hangsúlyozza, hogy minden esetben közvetetten embereket mentenek, vagy legalábbis megelőző jelleggel. Ha ugyanis nem a tűzoltók mentik meg az állatokat, akkor nagy valószínűséggel megpróbálja valaki más, aki viszont komoly veszélybe kerülhet, és utána mehetnek a tűzoltók őt menteni.

Példaként egy kiskacsacsapat mentésével próbálkozót hozott fel: az illető úgy beszorult egy csatornába, hogy kiszabadításához a tűzoltóknak fel kellett bontaniuk felette az út aszfaltját.

Az adatokat a The Daily Telegraph című brit lap közölte.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
Új csúcson az S&P, mindig index emelkedni tudott

Új csúcson az S&P, mindig index emelkedni tudott

Főként pozitív mozgásokat hozott a hétfő reggel Ázsiában, miután a piaci szereplők továbbra is meglehetősen bizonytalanok a kínai gazdaságélénkítő csomag részleteivel kapcsolatban, emellett ráadásul a deflációs félelmek is nőni kezdtek az országban a friss inflációs adatok láttán, ennek következtében pedig eséssel kezdi a hetet az olajár. Európában a tőzsdék a nap végére már pozitív képet mutattak. Gazdasági események szempontjából kimondottan eseménytelenül indult a hét. Amerikában Colombus-nap mellett is rekordon zárt az S&P500, de a többi főbb index is emelkedéssel kezdte a hetet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×