eur:
401.27
usd:
367.03
bux:
74336.17
2024. október 11. péntek Brigitta

WikiLeaks: Madeline szülei ellen nyomoztak a brit rendőrök

A három éve eltűnt brit kislány, Madeline McCann szülei ellen gyűjtött bizonyítékokat a brit rendőrség - derül ki titkos, a WikiLeaks által közzétett dokumentumokból. Korábban nem lehetett tudni, hogy a briteknek mekkora szerepük volt a férfi és a nő meggyanúsításában.

A WikiLeaks birtokába jutott dokumentumok szerint a brit rendőrség szorosan együttműködött a portugál hatóságokkal a Madeline McCann utáni nyomozásban, és segített bizonyítékokat gyűjteni a 2007 májusában egy portugáliai üdülőhelyről eltűnt kislány szülei ellen. Az iratból kiderül, hogy erről a portugáliai brit nagykövet, Alexander Wykeham Ellis számolt be amerikai kollégájának, Al Hoffmannak.

Hoffmann az erről szóló táviratot 2007 szeptemberében küldte Washingtonba, két héttel azután, hogy Gerry és Kate McCannt hivatalosan is meggyanúsította a portugál rendőrség. A nyomozók felvetették annak lehetőségét, hogy a szülők ölték meg a gyereket, aztán elrejtették a holttestét, és hogy eltereljék magukról a gyanút, előálltak az emberrablásról szóló mesével.

Az iratokból nem derül ki, hogy milyen bizonyítékokat szedett össze McCannék ellen a brit rendőrség, ahogyan az sem, hogy brit nyomozóknak volt-e szerepe a szülők meggyanúsításáról szóló döntés meghozatalában. Azt sugallják ugyanakkor, hogy a brit hatóságoknak sokkal nagyobb szerepük volt a nyomozásban, mint azt korábban sejteni lehetett.

Címlapról ajánljuk

Helyzetjelentés Floridából: bajba jutott magyarok jelentkezését várja a tiszteletbeli konzul

A hurrikán után most a tornádóktól tartanak Florida lakói – mondta Pazaurek Piros tiszteletbeli konzul, aki a Hungarian Hub elnevezésű nonprofit szervezet elnökeként az amerikai magyarok összefogásáról is beszámolt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.11. péntek, 18:00
Lánszki Regő
az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára, országos főépítész
Meredeken emelkedik az olaj ára

Meredeken emelkedik az olaj ára

Ázsiában nagy emelkedést láthattunk a kínai és hongkongi piacokon is, ezt követően Európában kivártak a befektetők a délutáni amerikai munkaerőpiaci és inflációs adatok előtt. A vártnál magasabb inflációs adat délután Európában és az USA-ban is negatív piaci reakciót váltott ki, mivel azt a narratívát erősítette, hogy a kamatcsökkentési ciklus lassabb lehet a korábban vártnál. Ma viszont nem csak külföldön, hanem Magyarországon is érkezett fontos inflációs adat: az egy évre visszatekintő áremelkedés 3 százalékos volt, vagyis három és fél év után elérte a jegybanki célt. Csütörtökön a nyugat-európai részvénypiacok mérsékelten estek, a magyar tőzsde viszont felülteljesítő volt, és mérsékelten emelkedett. Az olajár meredeken emelkedett, a befektetők az izraeli-iráni konfliktus és a Milton hurrikán lehetséges hatásait árazzák.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×