eur:
399.19
usd:
363.92
bux:
0
2024. október 9. szerda Dénes

Roberto Baggio tevékenységét díjazzák a Nobel-békedíjasok

Jótékony tevékenységéért az idén különdíjat kap Roberto Baggio, korábbi kiváló olasz labdarúgó a Nobel-békedíjasoktól.

A 43 éves, 1993-ban aranylabdás futballistának kedden ítélték oda a 2010-es Peace Summit Awardot, elismerve ezzel többek között a haiti földrengés károsultjaiért és a madárinfluenza ellen tett erőfeszítéseit, valamint további jótékony cselekedeteit és pénzadományait.

Baggio kitüntetését a Nobel Békedíjasok Egyesületének irodája jelentette be kedden. A szervezet idei találkozója pénteken kezdődik Hirosimában.

A Peace Summit Awardot korábban többek között George Clooney amerikai színész, Roberto Benigni olasz komikus és rendező, valamint Peter Gabriel brit zenész kapták meg.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Az Európai Parlament szerdán kilenc órától meghallgatja Orbán Viktor miniszterelnököt, aki bemutatja Magyarország soros elnöki programját, de utána éles vita várható, amelyen aktuálpolitikai kérdések is napirendre kerülhetnek, mert a magyar kormánynak sok kérdésben markánsan eltér az álláspontja az uniós fősodortól – mondta Zalai Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Nemzetközi Szervezetek Kutatóműhelyének vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×