INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Macskahúsreceptet mutatott be az olasz tv-szakács

InfoRádió / MTI
Felfüggesztették állásából azt az olasz televíziós séfet, aki műsorában macskahúsból készíthető étel receptjét mutatta be.

A RAI 1 televíziós csatorna La prova del cuoco című napi műsora, amelyben Beppe Bigazzi sztárszakács ízletes ételek előkészítésének módját mutatja be, évek óta hatalmas nézettségnek örvend. Most azonban a kritikák kereszttüzébe került, mert egy macskahúsból készített ételt mutatott be.

"A macskahús sokkal ízletesebb, mint több más állat húsa" - fejtette ki a műsorban Bigazzi. Mesélt egy régi toszkán szokásról is, amely szerint a leölt macskát három napon keresztül egy tó vizében kell tartani, hogy húsa felpuhuljon és így könnyebb legyen megfőzni.

Bigazzi műsora nagy felháborodást keltett. Az ENPA állatvédelmi szervezet felszólította a RAI-t, hogy állatkínzásra való buzdítás miatt váljon meg a szakácstól. A zöldek is követelték, hogy induljon büntetőeljárás Bigazzi ellen. Ezek miatt is döntött végül úgy a tv-társaság, hogy felfüggeszti a főzőműsor vezetőjét.

Bigazzi szerint azonban csupán egy múltbéli, több olasz régióban elterjed hagyományra utalt, amikor a macsakahús elkészítési módját taglalta. "Csak egy régi szokásra vonatkozott az, amit mondtam" - magyarázkodott a sztárszakács.

A címlapról ajánljuk