eur:
397.26
usd:
356.82
bux:
73896.18
2024. október 1. kedd Malvin

Leszállíttatták a repülőről a túlsúlyos Kevin Smith-t

El kellett hagynia egy kaliforniai repülőgépet Kevin Smith hollywoodi filmrendezőnek, mivel a légitársaság szerint túl kövér.

A férfi vasárnap a Twitteren is kifejezte nemtetszését. "Kedves Southwest Air! Tudom, hogy kövér vagyok. De valóban kidobhatott engem Leysath kapitány a gépből, amin már ültem?" - tette fel a kérdést Smith a közösségi portálon.

A leszállított férfi végül problémák nélkül, egy másik géppel utazott a hatszáz kilométerrel távolabb lévő Burbankbe.

A Southwest más légitársaságokhoz hasonlóan szabályokat hozott az egyre túlsúlyosabbá váló amerikaiak esetében. Ezek értelmében azoknak a "terjedelmesebb" utasoknak, akik "átnyúlnak" a mellettük lévő ülésre, ki kell fizetniük az extra helyet. Hogy ez szükséges-e, arról a kartámaszok alapján döntenek: ha az utas annyira elhízott, hogy nem tudja legalább az egyik kartámaszt lehajtani, fizetnie kell. A két támasztó közti távolság a Southwest szerint 43 centiméter.

A légitársaság időközben - szintén a Twitteren keresztül - elnézést kért Smith-től.

Megkötéseik azonban nem újkeletűek. Bár a Southwest sajnálja ezt a legutóbbi incidenst, elmondásuk szerint nincs más lehetőség: "Nem hagyhatjuk többet figyelmen kívül azoknak az utasoknak a panaszait, akik nem vehetik teljes mértékben igénybe ülésüket. Õk kellemetlen, sőt néha fájdalmas körülmények között kénytelenek utazni" - olvasható a légitársaság válaszában.

Smith beismerte, hogy nagyon kövér, pontos adatot azonban nem mondott. Elmondása szerint pedig mindkét kartámaszt le tudta hajtani.

A filmrendező Cop Out című új filmje Bruce Willis főszereplésével két hét múlva kerül az amerikai mozikba.

Címlapról ajánljuk
Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×