eur:
389.46
usd:
361.7
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A Fehér Ház szóvivője is twitterezni kezdett

Robert Gibbs, a washingtoni Fehér Ház szóvivője is twitterezni kezdett a hétvégén, hogy gyorsabban tudja tájékoztatni követőit az eseményekről.

Gibbs helyettese, Bill Burton már jó ideje twitterezik; a gyorsüzeneteket elsősorban arra használja, hogy azonnal reagáljon bizonyos hírekre, valamint, hogy valós idejű értesítéseket, rövid kulcsmondatok küldjön a tudósítóknak az elnök fellépéseiről.

Gibbs a Politico hírportálnak elmondta: lenyűgözte, ahogy helyettese Obama legutóbbi fehér házi sajtótájékoztatójának ideje alatt twitter üzeneteivel segített a sajtónak. Hozzátette: fantasztikus dolognak tartja nyomon követni, hogy mások mit gondolnak, tesznek és írnak.

A szóvivőnek twitteres bejelentkezése után néhány órán belül 6200 követője akadt.

Az elnöki hivatal ugyanakkor előre figyelmeztette a twitterezőket: mivel Gibbs a Fehér Ház oldaláról indította el saját twitter szálát, az elnöki adatok rögzítéséről szóló törvény értelmében minden beérkező megjegyzést és üzenetet eltárolhatnak.

A Fehér Ház hivatalos Twitter-bejegyzéseit másfél millió felhasználó követi nyomon.

Barack Obama amerikai elnök - bár szívesen él a modern kommunikációs eszközök adta lehetőségekkel, legutóbb a YouTube videomegosztó portálon válaszolt az érdeklődők kérdéseire - nem twitterezik. "Még soha nem használtam a Twittert" - mondta tavaly novemberi kínai látogatásakor sanghaji diákok előtt.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.

Magyarics Tamás: nagy bajban a toryk, akár ötszáz tanácsi helyet is veszíthetnek

Nagyarányú munkáspárti győzelem várható az angliai helyhatósági választásokon, és ha nem történik valamilyen váratlan esemény, ugyanerre lehet számítani a későbbi parlamenti választáson is – mondta az InfoRádióban az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora. A külpolitikai szakértő szerint valószínűleg harmadszor is London polgármestere lehet Sadiq Khan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×