INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

A gázolás után először nyilatkozott Bodnár László

Infostart / InfoRádió
Tragikus kimenetelű balesete után először beszélt a nyilvánosság előtt Bodnár László futballista. A DVSC-TEVA játékosa a klub vezetőivel együtt sajtótájékoztatót tartott, melyen elmondta, meglátogatta az elhunyt kerékpáros családját, az eset pedig élete végéig el fogja kísérni.

Bodnár László a baleset óta nem nyilatkozott, de a magyar válogatottban szerepet kapott a Portugália elleni kínos vereséget hozó mérkőzésen. A játékosra múlt pénteken a bíróság egy év fogházban letöltendő büntetést szabott ki, amelyet egy év próbaidőre felfüggesztettek. Bodnár 250 ezer forintos pénzbüntetést is kapott, és egy időre a jogosítványát is bevonták.

A büntetés kiszabásánál a bíróság figyelembe vette, hogy az áldozat ittas állapotban kerékpározott, s több KRESZ-szabályt is megsértett. Az ítéletet az ügyész, valamint Bodnár László és védői is tudomásul vették, így az már jogerőre emelkedett.

A válogatott játékos hétfőn a debreceni Viktória étteremben beszélt a közelmúlt eseményeiről.

- Nagyon sajnálom az egészet, egész életem végéig el fog kísérni. Edzés után utaztam haza szüleimhez, sajnálatos módon az előzés után a biciklist már nem tudtam kikerülni, és megtörtént az eset. Tegnap voltam a családnál, másfél-két órát beszélgettem velük. Mécsest és virágot vittem a családnak, voltam kint a temetőben is - mondta Bodnár László.

A sportoló hozzátette: "eddig nem tudtam elmenni hozzájuk, mert nem voltam olyan állapotban. Nem haragszanak rám, további sok sikert kívántak nekünk. Jó viszonyban maradunk, bármiben, ha tudok, és kérnek, segíteni fogok nekik."

Bodnár László azt mondta, ha a következő időszakban nem lesz jobban, akkor lehet, hogy orvosi segítséget is igénybe fog venni.

A címlapról ajánljuk