INFORÁDIÓ 

2018. március 25. vasárnap
Irén, Írisz

Sokat lehet keresni Michael Jacksonon

Infostart / InfoRádió
Becslések szerint a júniusban elhunyt popsztár neve és az ahhoz kötődő márka hozza majd a legtöbb bevételt 2010-ben. Michael Jackson termékei keresettebbek lesznek, mint Ronaldóé vagy Beckhamé.

Több mint ezer európai kereskedő és licenszet kiadó személy és vállalat tette közzé számításait, hogy jövőre melyik sztár nevével lehet majd a legtöbb bevételt elérni. Nem nagy meglepetés, hogy a lista élén Michael Jackson áll, még akkor sem, ha a pop királyának tartott énekes júniusban elhunyt.

A szakemberek szerint a Jackson-márka jövőre 100 és 150 millió font (31 és 47 milliárd forint) közötti összeget fog jövedelmezni. Ebbe beletartoznak a jogdíjak és a hivatalos ajándéktárgyak is.

A sok pénzt hozó márkanevek listáján egyébként több, már elhunyt sztár is szerepel: Michael Jacksonon kívül sokat fog keresni Heath Ledger is, aki 2008 januárjában hunyt el gyógyszer-túladagolásban, de a brit valóságshow-szereplő és rákban meghalt Jade Goody könyveitől és parfümjeitől is nagy bevételét remélnek. A lista kilencedik helyén szerepel Elvis Presley is, akinek nevével tavaly 30 millió font (közel 10 milliárd forint) értékben adtak el hivatalos termékeket.

A legtöbb pénzt hozó sztár 2010-ben:

1. Michael Jackson
2.  Cristiano Ronaldo
3.  Lady GaGa (amerikai énekes)
4.  Emma Watson (Hermione a Harry Potterből)
5.  Daniel Radcliffe (Harry Potter)
6.  David és Victoria Beckham
7.  Lewis Hamilton
8.  Robert Pattinson (az Alkonyat című film brit sztárja)
9.  Elvis Presley
10.  Britney Spears
11.  Katy Perry (amerikai énekesnő)
12.  Andy Murray (skót teniszező)
13.  Usain Bolt (jamaicai sprinter)
14.  Jenson Button
15.  Kate Moss (brit szupermodell)
16.  Katie Price (modell)
17.  Jamie Oliver
18.  Paris Hilton
19.  Heath Ledger
20.  Jade Goody

A címlapról ajánljuk