INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

A Facebook miatt ölték meg a négygyermekes anyát

Infostart / InfoRádió
Megölte barátnőjét egy brit férfi, amiért az a Facebookon családi állapotát házasról egyedülállóra változtatta.

Gyermekei találtak rá Hayley Jones holttestére saját otthonában: a nőt barátja késelte és fojtotta meg, amiért az egyik internetes közösségi oldalon házasról egyedülállóra változtatta a családi állapotát.

A március 12-én történt gyilkosság ügye most került bíróság elé, ahol az ügyész elmondta: a férfi, Brian Lewis a halála előtt azzal fenyegette meg barátnőjét, nem hagyja, hogy másé legyen, inkább végez vele.

A 26 éves, négygyermekes Hayley, miután regisztrált a Facebookra, egyre több és több adatot osztott meg magánéletéről az ismerőseivel; családi állapotához azt írta, házas, holott valójában nem ment hozzá Brian Lewishoz.

Egyik barátja szerint a lány igyekezett távol tartani párját a közösségi oldaltól, amelyet ő maga egyre többet használt, március másodikán pedig a "házas" szót "egyedülállóra" cserélte. Ezzel egy időben barátjának elmondta, hogy a kapcsolatukat a maga részéről lezártnak tekinti.

A Brian Lewis tíz nappal később végzett a lánnyal. A hétfőn kezdődött tárgyaláson az is elhangzott, hogy Hayley és a férfi szakításához az előbbi internetfüggősége is hozzájárult.

A címlapról ajánljuk