eur:
401.39
usd:
366.92
bux:
74216.64
2024. október 11. péntek Brigitta

Zivatart, jégesőt, viharos szelet hoz a hétvége

Hidegfront éri el pénteken a Kárpát-medencét, ezért szombaton - elsősorban a Dunántúlon - esőre kell számítani, és legalább 10 fokkal visszaesik a hőmérséklet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az InfoRádiónak elmondta: vasárnap ismét sok lesz a napsütés.

Hidegfront érkezik Magyarország területére, amely péntek éjjel a Dunántúlon már záporokat, zivatarokat okoz, majd tovább halad kelet felé - tájékoztatta az InfoRádiót Reisz András meteorológus.

A front viharos széllel kísért átvonulása nyomán jelentősen, legalább 10 Celsius-fokkal esik vissza a hőmérséklet. A Tiszántúlon szombaton még 32-34 fok lehet, ám vasárnap már ott is mérséklődik a meleg, de sok lesz a napsütés - tette hozzá az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

A hétvégén zivatarok, jégesők is kialakulhatnak az ország területén, ám nem valószínű, hogy a nyár elejihez hasonló pusztítást végző viharok csapnak majd le - mondta Reisz András.

A meteorológus megjegyezte: nem jellemző, hogy augusztus végén a mostanihoz hasonló meleg van, a jelenlegi hőmérséklet az átlagosnál 7-8 fokkal magasabb.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Van egy érdekes záradék Jürgen Klopp Red Bull-szerződésében

Van egy érdekes záradék Jürgen Klopp Red Bull-szerződésében

Inkább megdöbbenést, mint megértést váltott ki a német szurkolók körében Jürgen Klopp hirtelen váltása: januártól a Red Bull osztrák energiaital-vállalatnál a nemzetközi futballhálózat stratégiai sportigazgatója lesz. Ugyanakkor nem kizárt, hogy mindez csak egy lépés "álmai állása" felé.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.11. péntek, 18:00
Lánszki Regő
az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára, országos főépítész
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×