eur:
401.25
usd:
366.66
bux:
74264.68
2024. október 11. péntek Brigitta

Elhízott, depressziós és 35 éves az átlagos játékos

Nem elsősorban a gyerekek, inkább az elhízott, depressziós harmincasok töltik a legtöbb időt a számítógépes és videójátékokkal - derült ki egy amerikai kutatásból.

A videójátékokat órákig bűvölő felnőttek jellemzően túlsúlyosabbak és gyakrabban depressziósak, mint azok, akik kevesebb időt töltenek a tévé képernyője vagy a monitor előtt. Ráadásul a sokat játszók hús-vér barátaik társasága helyett inkább az internetes ismerőseikét keresik - állapították meg amerikai kutatók.

A San Diegó-i Betegségellenőrző és Megelőzési Központ (CDC) munkatársai ötszáznál is több 19 és 90 éves felnőttet kérdezett meg, akiknek 45 százaléka nyilatkozott úgy, hogy szokott videójátékokkal játszani.

A kutatási eredményekből kiderült, hogy azok a nők, akik sok időt töltenek a játékokkal, depressziósabbak és kevésbé egészségesek, mint azok, akik nem ülnek le a konzol vagy a számítógép elé. A gyakran játszó férfiaknál azt állapították meg a kutatók, hogy elhízottabbak, és többet szörfölnek a világhálón, mint társaik.

Azt, hogy a játékosok inkább az interneten keresnek maguknak társaságot, mindkét nem képviselőire igaznak találták a kutatók.

Az American Journal of Preventive Medicine című orvosi szaklapban megjelent kutatás szerzői azt is megállapították, hogy az átlagos, a számítógépes vagy konzolos játékokat gyakran játszó amerikaiak átlagéletkora 35 év.

Azt ugyanakkor nem sikerült megállapítaniuk a kutatóknak, hogy a játék vezet-e az elhízáshoz, illetve a depresszióhoz, vagy az emberek azért ülnek le játszani, mert ilyen problémákkal küzdenek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×