eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Kengurukat és nyulakat fejez le az ausztrál sorozatgyilkos

Állatokat lemészároló és megcsonkító sorozatgyilkostól rettegnek az ausztráliai Új-Dél-Walesben: az elmúlt két hétben három eltorzított kengurutetemet, két lefejezett papagájt és számos leölt nyulat hagyott maga mögött az elkövető.

A leölt állatokat az elkövető az óceánba vagy a vízpartra dobta. A mészáros után a helyi rendőrség egyik kijelölt nyomozója kutat.

Azért is aggasztó, hogy egyre szaporodnak a tetemek, mert sok sorozatgyilkosról derült ki, hogy korábban állatokat kínoztak. Nem tudjuk, miért, de a későbbi gyilkosok gyakran kegyetlenkednek az állatokkal, gyújtogatnak, és még kilencéves koruk után is az ágyukba vizelnek - magyarázta John Clarke kriminológus.

Az állatok feldarabolása során az elkövető megtanulhatja, hogyan vágja szét és szabaduljon meg a holttestektől. A gyilkos lehet, hogy pszichopata. Ha felnőttről van szó, lehet, hogy embereket is kínoz - folytatta a szakértő.

A kriminológus szerint a rendőrség jól teszi, ha átvizsgál néhány korábban nyitott aktát is a környéken történt erőszakos tettekről, mert az állatkínzók gyakran szexuális bűncselekményeket is elkövetnek, vagy terrorizálják a családjukat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×