eur:
392.82
usd:
366.04
bux:
66839.1
2024. április 26. péntek Ervin

Légitársaság - csak négylábúaknak

Négylábúaknak indított légitársaságot egy házaspár, és a szolgáltatás máris hatalmas népszerűségnek örvend. Az állatoknak így nem kell az utasszállító gépek csomagterében utazniuk.

A kereskedelmi járatokon néhány állat az utastérben is szállítható, a többi azonban a sötét csomagtérbe szorul, ahol időnként aggasztóan hideg van. Miután Alysa Binder és férje, Dan Wiesel kutyája végigdidergett ott egy utat, a pár elhatározta, hogy saját légitársaságot indít, kifejezetten négylábúak számára.

A házaspár négy éves tervezés után indította útjára a vállalkozást, flottájuk négy, kifejezetten az állatok igényei szerint kialakított repülőből áll, az egészségügyi és biztonsági előírásoknak megfelelően. A gépek öt amerikai városba: New Yorkba, Washingtonba, Chicagóba, Denverbe és Los Angelesbe repülnek.

A szolgáltatás iránt máris nagy az érdeklődés, a következő két hónapban már nincs szabad hely a járatokra. Egy út díja 250 dollár, vagyis közel 50 ezer forint, ami nem sokkal több, mint az utazás a kereskedelmi gépeken.

Egy-egy járaton ötven kutya, macska vagy más kisállat utazhat. A kedvencek a felszállás előtt össze is ismerkedhetnek, a repülőtereken ugyanis kijelöltek számukra egy-egy helyiséget; a gazdik is ott búcsúzhatnak el tőlük. Repülés közben az állatok állapotát negyedóránként ellenőrzik a légi kísérők.

A kedvencjárattal egyébként tovább tart az utazás, New Yorkból Los Angelesbe például 24 óra alatt jutnak el az állatok, mivel út közben a pilóta landol Chicagóban, hogy az állatok néhány órát lazíthassanak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×