eur:
401.52
usd:
367.26
bux:
74264.68
2024. október 14. hétfő Helén

A szerelem legyőzi a recessziót

Az úgynevezett "szerelemhotelek" nem csupán az együttlétre vágyó párokat vonzzák Japánban, hanem a befektetőket is. A piac egyre kecsegtetőbbnek tűnik, és sokkal nagyobb bevételt hozhat, mint a luxusszállodák üzemeltetése.

Japánban mintegy 25 ezer olyan szálloda van, ahova néhány órára is be lehet jelentkezni, és ezekben a hotelekben évente ötszáz millió alkalommal vesznek ki szobát. A "szerelemhotel-piac" évente negyven milliárd dolláros forgalmat mondhat magáénak.

A legtöbb "szerelemszálloda" vasútállomás közelében működik - és a jelek szerint azon kevés üzlet egyike, amelyet nem érint a globális gazdasági válság. A szolgáltatók mindent megtesznek a diszkréció érdekében: a vendégek és a személyzet a lehető legkevesebbet érintkezik, sok helyen a parkoló mellett a bejárat is a föld alatt van, hogy minél feltűnés mentesebben lehessen bejutni.

A legtöbben persze a szeretőjükkel vagy prostituálttal érkeznek, de nagyon sok "legális" pár is kénytelen szobát kivenni, ha meghitt magányra vágyik, és nem akarja, hogy a család többi tagja is fültanúja legyen az együttlétnek.

Így nem csoda, hogy a recesszió eddig nem éreztette a hatását ezen a piacon. A visszaesés mindössze 3-4 százalékos, a kihasználtság pedig változatlanul eléri a négyszáz százalékot - állítja az egyik "szerelemhotel-lánc" ügyvezető igazgatója.

Vagyis egy-egy szobát naponta átlagosan négyszer vesznek ki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×