INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Minden vádpontban bűnös a Las Vegas-i magyar ámokfutó

InfoRádió / MTI
A Las Vegas-i magyar ámokfutó az 52 vádpontból 51-ben bűnös - mondta ki helyi idő szerint hétfőn egy nevadai esküdtszék.

A vádlott, Steven Francis Zegrean (Zegreán István) szenvtelenül vette tudomásul az esküdtek ítéletét, amelynek felolvasása kilenc percet vett igénybe.

Zegreán 2007. július 6-án egy Las Vegas-i kaszinóban tüzet nyitott a játékteremben tartózkodókra. Négy embert sebesített meg, egyiküket sem súlyosan.

David Barker bírónak nagy mozgástere van a büntetési tételek kiszabásában, amelyeket augusztus 31-én fog bejelenteni. Tetteiért összesen több száz évi börtönre lehet ítélni Zegreánt. Ezek között 3-tól 40 égi terjedőre minden egyes vádpontban abból a 16-ból, amelyet emberölési kísérletért hoztak föl ellene. A 16 vádpont annak a 16 lövésnek felel meg, amelyet leadott a kaszinóban. A tizenhetediknél a pisztoly elakadt.

Az ügyvédek és a védelem egyetlen tanúja szerint a munkanélküli szobafestő férfi tettét az vezérelte, hogy kétségbeesésében magára akarta vonni a figyelmet, és abban reménykedett, hogy a rendőrök végül lelövik.

Zegreán egy szót sem mondott angolul az egy hete kezdődött tárgyalás során, és maga nem beszélt a saját védelmében. Ügyvédjei szerint egyébként erős magyar akcentusa van.

A címlapról ajánljuk