INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Jackson agya rejtheti a halála okát

Infostart / InfoRádió
Még hetekig vizsgálhatják a szakértők Michael Jackson agyát, a tesztek során pedig arra is fény derülhet, pontosan mi okozta a pop királyának két héttel ezelőtti, váratlan halálát.

Az ötvenévesen elhunyt Michael Jackson agyának vizsgálata során a szakértők több kérdésre is választ keresnek: igyekeznek megállapítani, hogy az énekes furcsa viselkedését valamilyen - veleszületett - agyi rendellenesség okozta-e, illetve előfordult-e, hogy valamilyen gyógyszerből túl sokat vett be.

Michael Baden igazságügyi kórboncnok - aki Anna Nicole Smith és David Carradine halálának ügyében is vizsgálódott - a FOXNews.com hírportálnak arról beszélt: egy neuropatológus hetekig dolgozik majd Michael Jackson agyával, mikroszkopikus sérüléseket keresve a szövetben.

Az énekes agyát már az első boncolás alkalmával is vizsgálták, ám akkor az orvosszakértő nem tudott megfelelő metszeteket készíteni a szükséges tesztek elvégzéséhez. És mivel a halál okát nem sikerült minden kétséget kizáróan megállapítani, a szervet további tanulmányozásra visszatartották.

A szövettani és toxikológiai vizsgálat után Michael Jackson agyát átadják a családnak.

A nyomozók közben tovább kutatnak olyan szerek után, amiket az énekes szedett; otthonában a többi között olyan erős altatót is találtak, amelyet általában az aneszteziológusok használnak műtétek előtt a kórházakban.

Kedden egyébként kiállították Jackson halotti bizonyítványát is, amelyben azonban nem szerepel, mi miatt hunyt el a popkirály.

A címlapról ajánljuk