eur:
394.29
usd:
370.2
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla

Lenne mersze kilépni Chicago fölé?

Elképesztő élményben lehet részük azoknak, akik hajlandóak háromezer forintnak megfelelő összeget fizetni egy kis liftezésért: a Sears-torony 103. emeletének különleges kilátójából lepillantva a lábuk előtt terül el egész Chicago.

A tériszonyosoknak nem érdemes belevágniuk, aki azonban elegendő bátorságot érez magában, és kilép a chicagói Sears-torony 103. emeletén kialakított kilátóba, életre szóló élményben lehet része: egész város a lábai előtt hever.

Az üvegből készült balkon három méter magas és széles, és 1,2 méterre nyúlik be a város fölé. A tervezők azt szerették volna, hogy a látogatók úgy érezzék, lebegnek, amikor megpillantják a város odalenn elterülő utcáit és a hömpölygő Chicago folyót.

A Sears-toronyból, az Egyesült Államok legmagasabb épületének Skydeck elnevezésű kilátójából eddig is megcsodálhatták a környéket a turisták, ennek padlója azonban nem átlátszó és nem lóg be a város fölé.

A 412 méter magasan található Skydeck rendkívül népszerű: tiszta napokon 25 ezer turista is megfordul ott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×