eur:
400.81
usd:
367.92
bux:
74428.1
2024. október 15. kedd Teréz

Semmit nem bánt meg a nagy vonatrabló

Ronnie Biggs semmit nem bánt meg, és minden esély megvan arra, hogy szabadulása után újra bűnözőkkel barátkozik majd - derült ki a feltételes szabadságra helyezésről döntő bizottság kiszivárogtatott jelentéséből.

A nagy vonatrabló most 79 éves, és legkorábban a jövő pénteken hagyhatja el a norwich-i börtönt, a szakértői bizottság jelentése szerint azonban "kevés bizonyíték" támasztja alá, hogy megváltozott volna.

Biggs egy 15 tagú banda vezetőjeként hajtotta végre 1963. augusztus 8-án a kriminalisztika egyik legnagyobb bűncselekményét: megtámadták a London-Glasgow útvonalon közlekedő vonatot, és 2,6 millió fontot (mai értékén 12 milliárd forintot) zsákmányoltak.

Lövés ugyan nem dördült, de Jack Millst, a postavonat vezetőjét nyomorékká verték - ezt azonban a jelentés szerint Biggs "egy gyengécske pofonnak" minősítette.

Ebből vonta le a feltételes szabadlábra helyezésről döntő bizottság azt a következtetése, hogy Biggs erőszakos természete nem változott, hiába idő és beteg.

Jack Straw brit belügyminiszter napokon belül dönt a vonatrabló sorsáról. Ha kiengedik a börtönből, akkor egy észak-londoni idősotthonba kerül - az adófizetők pénzén.

Biggset harminc év börtönbüntetésre ítélték a nagy vonatrablás miatt. 1965-ben megszökött, és 36 évig bujkált.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×